UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.08.2012 22:04 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

OLIMPIJSKE IGRE: Srbija -Italija 7:9

Vaterpolo arena. Gledalaca 4500. Sudije: Borel (Španija) i Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Srbija 11 (7), Italija 13 (5).

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 3, Mandić, D.Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Radjen, Filipović 1, Prlainović 1, Mitrovič, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

ITALIJA: Tempesti,Perez 1, Djito, Filjoli, Djordjeti 1, Felugo 2, Djakopo, Galo 3, Prešuti 1, Fiorentini, Ikardi, Premuš1, Pastorino. Selektor. Kampanja.

Srbija neće igrati u finalu Olimpijskih igara. U nedelju će za bronzu odmeriti snage sa Crnom Gorom. Naša reprezentacija je zasluženo poražena jer je prikazala igru ispod očekivanja. Ni Italija nije blistala ali je pod skutima sreće kod dva gola u prvoj četvrtini (odbitak od ruke) i malo potpomognuta sudjenjem uspela da sačuva prednost stečenu u prvih osam minuta.

Odbrana nije bila na nivou. Napad se pretvorio u brojne šuteve u stativu a sve golove smo postigli sa igračem više. Dva puta smo se približili na minus jedan 4:5 i 5:6 kada je Pijetlović propustio priliku. Italija je imala tri puta igrača više i poslednjeg je iskoristila za 7:5. Tada je Mitrović dva puta iz čiste situacije sa igračem više pogodio prvu prečku a zatim Tempestija u glavu da bi posle toga sve bilo rešeno golom Premuša 20 sekundi pre kraja treće dela.

Filipović je smanjio na 8:6 a onda ponovo azuri tri puta dobijaju igrača više i opet iz treće sitacije 1,18 do kraja preko Gomeza definitivno rešavaju pitanje pobednika.

- Teško je bilo šta da se kaže posle izgubljenog polufinala. Ne treba sada da se preispitujemo to je za svakog sportistu najteže. Zasluženo smo poraženi, sve je to sport i naša borba za bronzu - rekao je kapiten Vanja Udovičić.

Slobodan Nikić je bio razočaran sudjenjem:

- Možda sam subjektivan ali kada god bi se približili dobijali bi igrača više u serijama i gol na tacni. Ne bih voleo da budemo četvrti to je najgora stvar u životu sportiste.

Filip Filipović je dodao:

- Nismo zaslužili pobedu. Prazni smo u svakom pogledu. Pokušaćemo da se vratimo. Nije mala stvar biti u polufinalu, oni su bili jači u vodi i van nje.

Selektor Dejan Udovičić je prokomentarisao:

- Razočarani smo u svakom pogledu. Stekli su prednost bez igre. Počeli smo da jurimo ali ono što obično pogadjamo sada nismo. Ne bih mnogo o sudjenju ali je sigurno da u duelima gde je trebalo da dobijemo prednost to nismo imali. Sve ćemo da uradimo da probamo da se vratimo sa bronzom.

Utakmici je prisustvovao premijer Srbije Ivica Dačić.