UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.07.2024 20:36 Starost: 16 days

Kategorija: Mladje kategorije

Deveti "Memorijal Nenad Nena Manojlović"

Deveti Međunarodni memorijalni turnir „Nenad Nena Manojlović“, u čast legendarnog srpskog trenera, vaterpoliste i selektora reprezentacija Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, koji je preminuo 2014. godine, okupiće šest ekipa, od 27. do 31. jula, u Kragujevcu, u organizaciji Vaterpolo kluba Radnički.

Ovaj prestižni turnir igra se za dečake uzrasta do 14 godina, a ove godine, pored domaćeg Radničkog, učestvovaće i reprezentacija Srbije, italijanski timovi Lacio i Trst, turski Galatasaraj i slovački XBS Šamorin.

Srbiju će predstavljati:Vasilije Toršan (Partizan), Jovan Gudurić (Radnički), Andrija Ćubrilović (Taš), Nemanja Paležević (Šabac), Mihailo Tulimirović (TENT), Stefan Vignjević (Radnički), Milan Pijetlović (Šabac), Mihajlo Janković (Partizan), Vuk Milošević (Novi Beograd), Jovan Pijetlović (Partizan), Stefan Pavlović (Šabac), Maksim Krečković (Šabac), Mateja Dončić (Radnički), Uroš Munćan (Novi Beograd), Andrej Lazić (Šabac), Andrej Jovanović (Partizan), Rastko Jeličić (Partizan). Nacionalni trener je Vojislav Čupić, treneri su Filip Batinić, Dušan Marković i Miroslav Mandić.

Prvi deo turnira sprovodi se kroz grupnu fazu, u kojoj će se svi timovi po jednom međusobno sastati, dok će se poslednjeg dana igrati mečevi za plasman.

Uz sportska nadmetanja, organizatori su pripremili i bogat prateći program za sve učesnike, pa je tako utorak slobodan dan i planiran je za izlet u Vrnjačkoj Banji.

Manojlović je iznenada preminuo 24. novembra 2014. na putu ka Sofiji, gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru.

Bio je revolucionar vaterpola i umnogome je pomagao novoformirani Radnički iz Kragujevca. Članovi kluba imali su posebnu vezu sa Manojlovićem, koji je uvek bio spreman da ih posavetuje i nosi velike zasluge za dosadašnje uspehe, pa se stoga i odigrava ovaj Memorijal u njegovu čast.

 

Memorijal „Nenad Nena Manojlović“ igra se svake godine, počevši od 2015, a kroz njega su prodefilovali talentovani dečaci iz velikog broja evropskih klubova, kao što su: Ferencvaroš (Mađarska), Galatasaraj (Turska), Pro Reko, Roma Vis Nova, Reale Mutua Torino, Lacio (Italija), Sent Andreu (Španija), Bajer 08, LSN (Nemačka), Jug (Hrvatska), Jadran HN (Crna Gora), XBS Samorin (Slovačka), Reprezentacija Srbije, Partizan, Spartak Prozivka, Valis, Bečej, Nais, Valjevo, Beograd, Rasina, Radnički (Srbija), Leotar (Bosna i Hercegovina).

Dosadašnji osvajači turnira:
2015 Spartak Prozivka
2016 Galatasaraj
2017 Radnički
2018 Jadran HN
2019 Partizan
2021 Jug
2022 Srbija
2023 Srbija

RASPORED TURNIRA:

Subota, 27.07.
1. kolo
17:45 Radnički – Trst
19:00 XBS Šamorin – Srbija

Nedelja, 28.07.
2. kolo
09:00 Lacio – XBS Samorin
10:15 Radnički – Srbija
11:30 Trst – Galatasaraj