UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.08.2024 16:46 Starost: 3 hrs

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Izjave pobednika Igara

Marcel ter Bals

Radoslav Filipović:
- Ne znam gde sam,ni kako se osećam. Kroz par dana ću dva shvatim. Neverovatno, ne mogu da opišem. Držali smo se zajedno i verovali kad drugi nisu.

Nikola Dedović:
- Kod nas sve po starom. Ništa novo, Radili smo, verovali u sebe i da igramo najbolje kada je najvažnije. Pred utakmicu dogovor je uveka da pružimo makismum. Čestitam Hrvatima i Amerikancima na medaljama.  Nismo imali vreme za gubljenje. Ne čitamo šta se piše a sve je išlo po planu. Tempirali smo formu. Prošli smo grupu i posle se zna kako se igra u nokaut fazi.

Nikola Jakšić:
Ponosan na sve saigrače, Znamo šta smo prošlo, samo mi i najbliži verovali u to. Svaka čast momcima, na svemu što smo uradili. Osvojili smo Igre,emocije su jake, treća za redom. Iscrpljen sam i oduševljen.

Radomir Drašović:
- Ne znam kako da se ponašam. Moje prvi zlato sa ekipom. Sve me oduševljava, ovi momci, međusobno poverenje. Ne znam pitajte me za nekoliko dana.

Nemanja Ubović:
- Drago mi je da vam je izgledalo lako. Nama nije. Odigrali smo najbolju utakmicu. Hvala ekipi za agresivnost. Selektor je rekao da odbrana osvaja titulu a napad pobedu. Imali su Hrvati šansu na kraju da se približe ali smo se brzo vratili na tri razlike.

Miloš Ćuk:
- Lično 2016, nisam igrao u finalu. Verovao sam da će doći taj dan. Isto, kao protiv Hrvatske. Bili smo pravi. Verovali kao tim. Ostvario se naš san. Srećan sam. Najteže u grupnoj fazi dok se nismo pronašli. Od Jakšićevog gola je sve išlo kao smo želeli. Preponosan sam na sve, Srbiju smo predstavili na najbolji način. Treći put nije mala stvar.

Strahinja Rašović:
Kao bogovi, medalja znači sve. Igre su najveće takmičenje. Nismo svesni šta smo uradili, posebno posle Tokija. Opet smo u legendama, u sjajnoj atmosferi. Kruna naše karijere. Hvala svima na podršci, sportistima u selu i ljudima u Srbiji. Sa rođenim bratom na postolju, to ne može da se opiše. Živela Srbija.