UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.08.2017 21:44 Starost: 7 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

Zlato Grčkoj, srebro Hrvatskoj

U uzbudjivom finalu slavili su posle peteraca Grci. Protiv Hrvatske 12:10 (1:2,1:2,2:1,3:2- 5;3). Hrvatska je početkom trećeg dela imala veliku prednost 5:2. Odličnom igrom u odbrani zaustavljeni su grćki centri. Ali nisu Hrvati imali koncentracije da prednost zadrže. Do kraja četvrtine Grčka je smnjila na 5;4 i najavila veliku borbu u nastavku.

Hrvatska je na početu poslednjeg dela povela 6:4 i zatim potpuno stala kada je napad u pitanju. Grci su bili agresivniji i sa tri uzastopna gola su preokrenuli rezultat i minut pre karaja poveli 7:6. Hrvati su u poslednjem napadu dva puta imali igrača više ali su izjednačili sekund pred kraja preko Zovića.

Kod peteraca Lazić nije bio uspešan, Grci su realizovali svih pet udaraca i veliko slavlje je moglo da počne

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Kristian Manherc koji je sa 26 golova i najbolji strelac turnira. Najbolji golman je Fran Čubranić iz Hrvatske. Trofeje su im predali Nikolae Firoju, Farid el Alami Žak Rasin član TWPC,Nemanja Marijan generalni sekretar CSS i Darko Udovičić generalni direktor prvenstva.

Srpskoj ekipi su medalje i pehar predali Jevgenij Šaronov član TWPC i Raša Ristivojević predsednik Biznis kluba VSS, Hrvatima su medalje predali Džon Vajthaus član TWPC i Slavko Gak u ime grada Beograda dok su Grcima medalje i pehar uručili Đani Lonci predsednik FINA TWPC i Milorad Krivokapić predsednik VSS