UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2024 17:07 Starost: 13 days

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Australija nezgodan protivnik

Foto Marcel Ter Bals

U drugom kolu olimpijskog turnira Srbija će u utorak igrati u 10.30 sa Australijom koja je u prvom kolu poražena od evropskog prvaka Španije 9:5. Srpski sastav je analizirao susret protiv Japana koji je dobijen 16:15 u neizvesnoj završnici.

- Ušli smo kako treba, otvorili smo utakmicu na pravi način. Kada igrate protiv tima kakav je Japan morate da se prilagodite njihovom stilu. Mi smo znali da požurimo, da izađemo iz dogovora. Na kraju pobeda je najvažnija, okrećemo se Australiji – rekao je selektor Uroš Stevanović.

Pripremajući ekipu za važan duel u kojem kiks nije dozvoljen, Stevanović ističe:

- Nekim delovima igre protiv Japana sam zadovoljan i tada je trebalo da meč završimo ranije kada je u pitanju rezultat. Moram da kažem da razumem da imamo dvostruko veći broj izbačaja ali ne mogu da razumem da se Japanu ne sudi ni jedan kontra faul. Ni kada kreću u kontru, ni kada uplivavaju u napadu. To mi nije jasno.

Australija odavno nije imala dobar rezultat protiv Srbije. Odavno međutim ova zemlja predstavlja nezgodnog rivala. Poput Japana imaju svoj stil igre koji se bazira na besprekornoj fizičkoj spremi, agresivnoj igri, snažnom plivanju.

- Tradicionalno su nam nezgodan protivnik. Imali smo u prošlosti neke utakmice u kojima smo okretali rezultat. MOramo da budemo maksimalno koncetrisani. Videli smo ih u Šapcu, gledali smo neke njihove utakmice na pripremama i neće iznenađenja u bazenu. Biće kompletni sa Pavilardom koji zbog kazne nije igrao protiv Španije. Ušli smo u turnir sa pobedom, bilo bi lepo da nastavimo na isti način.

Potpuno je u pravu Stevanović. Srbija iz bliske prošlosti pamti dva jako bitna duela sa Australijom. U četvrtfinalu Olimpijskih igara u Londonu Australija je krajem treće četvrtine vodila 8:5. Tada je Udovičić ubacio Gojka Pijetlovića umesto Sora I rezultat je preokrenut 11:8. U Riju u utakmici grupe koja je rešavala hoće li Srbija proći u nastavak takmičenja teškom mukom je bilo 10:8 za naš tim. U Tokiju je bilo lako 14:8 a poluvreme je glasilo 10:1.

Posle Tokija prvi susret je bio na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2022. Srbija se mučila I jedva pobedila 6:5. Nedavno u Šapcu je bilo 15:9 na turniru koji je predstavljao pripremu za Olimpijske igre.

- Odličan protivnik koji godinama unazad pokazuje da je ravnopravan rival najjačim timovima. Igrači im igraju u najjačim evropskim klubovima I zbog toga su mnogo dobili. Glavni aduti sui m Pauer I levoruki Pavilard koji je igrao za Barselonetu. Moramo da uđemo u meč čvrsto od prvog momenta. Tako smo uvek igrali sa njima. Znamo koji je ulog, Pobeda nam skoro sigurno omogućava prolaz u četvrtfinale I tako bi ispunili prvi cilj na takmičenju – rekao je Strahinja Rašović.

Pobeda donosi gotovo izvesno četvrtfinale. U slučaju remija Srbija mora da pobedi na peterce. Sve drugo stvara velike probleme koje niko ne želi.