UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.07.2024 12:34 Starost: 12 days

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE: Težak poraz od Australije

Australija – Srbija 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2)

Sudije: Franulović (Hrvatska), Zang (Kina). Igrač više: Australija 5 (2), Srbija 7 (1). Peterci: Australija 1 (1), Srbija 1 (1)

Australija: Porter, Lambi, Maksimović, Negus 1, Pauer, L. Edvards, Pavilard 4, Merčep 1, Burns 2, Berehulak, Pot, B.Edvards, Hedžes. Selektor: Hamil.

Srbija: Filipović, Mandić 2, S.Rašović, Ranđelović, Ćuk, Dedović 1, Drašović, N.Jakšić, Vico, Ubović, P.Jakšić, V.Rašović, Mišović. Selektor: Stevanović.

Srpska vaterpolo reprezentacija je doživela neočekivan i težak poraz od Australije u drugom kolu olimpijskog turnira. Na papiru je Srbija bila favorit ali od toga se u bazenu ništa nije videlo. Sve je bilo kako ne treba da bude. Napad bez pravog rešenja, sa ishitrenim šutevima, kod igrača više događalo se da lopta ispada iz ruku. Odbrana je imala žute minute u drugom delu druge četvrtine kada je Australija za kratko vreme od 2:0 došla do 6:0 i tu je sve bilo rešeno.

Srbija je šutirala 25-3, imala jedan gol iz sedam igrača više, još po jedan iz peterca i igre.

Samo je gol Pavilarda sa igračem više obeležio prvu četvrtinu. Obe odbrane su bile snažne ali iz takve igre nisu kao nagrada stigli kvalitetni napadi. Praktično bez pravih prilika se šutiralo, obe ekipe po šest puta. Srbija jedinog igrača više dobila pola minuta pre prvog odmora i odmah napravila katastrofalnu grešku, praktično je lopta predata protivniku.

Druga četvrtina je bila katastrofalna. Na početku je posle VAR provere Edvards dobio crveni karton ali to ništa nije značilo. Srbija je igrala bez igre. Tri puta igrač više je propušten velikim greškama, odbrana je potpuno pala pa su Australianci pogađali u serijama. Posle gola Burnsa za 2:0, u kratkom periodu dva-tri minuta Pavilard je razbio srpsku odbranu pa je bilo 6:0. Mandić je konačno postigao prvi gol, u 16. minutu.

Ništa se nije promenilo posle poluvremena. Pavilard je iz peterca postigao gol za 7:1 a srpski napad je bio u svom najslabijem izdanju. Samo jedan gol za tri četvrtine protiv rivala koji je morao da se pobedi.

Tračak nade se pojavio posle golova Mandića iz peterca i Dedovića. Za nepunih šest minuta trebalo je postići četiri gola ali sa ovakvom katastrofalnom organizacijom napada to je bila nemoguća misija.

- Sramotna igra. Kako je ekipa izgledala najodgovnriji je trener i tu odgovornost snosim ja.Ušli smo kao da nismo došli na utakmicu. Nem tu neke dublje analize – rekao je za RTS selektor Uroš Stevanović.

Kapiten Nikola Jakšić je dodao:

- Jako težak poraz. Pod utiskom sam. Ne znam šta bih rekao za naredne utakmice ja se nadam da ćemo da se dignemo ako želimo nešto da uradimo. Otežđali smo sebi put kao da to volimo. Ovo je bio šamar u pravom trenutku i nadam se da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način.

Put do četvrtfinala je jako težak. Dosta zaviri od utakmice izmedju Japana i Australije ali ubedljiv poraz ne ide na ruku Srbiji. Mora mnogo toga da se složi ali sa ovakvom igrom je to teško očekivati. Srbija mora da igra mnogo, mnogo bolje.