UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.07.2024 17:56 Starost: 13 hrs

Kategorija: Reprezentacija

Jelenić:Važan kontinuitet osvajanja medalja generacija za budućnost

Lep povod konferencije za medije u Vaterpolu savezu Srbije je srebro igrača do 18 godina na SP u Argentini. Nemanja Marijan, generalni sekretar VSS je čestitao momcima, konstatacijom da su igre i rezultati bili za ponos stručnog štaba i vaterpolo organizacije.

Viktor Jelenić predsednik saveza je dodao::

- Čestitke pre svega stručnom štabu, nacionalnom treneru Milošu Sakoviću, igračima na predstavljanju saveza i države Srbije. Ovo je šesta medalja sa šest svetskih prvenstava od 2019. imamo jedno zlato, četiri srebra i jednu bronzu. Nadamo se da će se uspesi nastaviti. Mlađe kategorije pomažu da kasnije imamo ekipe za velike domete u seniorskoj konkurenciji i da ćemo donositi medalje u budućnosti. Kontinuitet je najbitniji za naš vaterpolo i ovakvi rezultati su važni za generacije koje dolaze.

Miloš Saković, nacionalni trener je dodao:

- Imamo visoke standarde iz prošlosti i zato ne mogu da budem apsolutno zadovoljan. Svaka medalja je uspeh. Moji prethodnici su postavili standarde decenijama unazad, uglavnom su to bila nasjajnija odličja. Bilo je gorčine posle poraza u finalu ali, ponavljam, svaka medalja je uspeh za tim i za savez. Trudimo se da budemo sada srećni.Idemo u korak sa vremenom. Sve ide napred. Trudimo se da razumemo mladje snage. Generacije se menjaju ali uvek ima dobrih momaka, imamo pravu selekciju i tu je ključ uspeha. Na početku priprema imamo dosta igrača i onda lakše napravimo selekciju i imamo dobru reprezentaciju. Najviše je igrača bilo iz Partizana, zatim iz Šapca ali imamo više centara u ovoj generaciji. Partizan ima masovnost kroz generacije i logično je da odatle dolazi najviše igrača. Posle poraza u finalu sledi analiza i izvlačenje pouka. Tada poraz ima smisla. Ne treba ga shvatiti tragično.

Luka Gladović kapiten reprezentacije:

- Utisci su se slegli. Trebalo je da osvojimo zlato ali i ovo je uspeh. Turnir smo odigrali dobro, bez oscilacija. U finalu je trebalo više da damo. Nadam se da će u budućnosti biti bolje. Naporno je bilo ali nam je bolje kada igramo samo sa jakim ekipama. Nema opuštanja i to je korisno za nas. Tada vidimo sve protivnike, onda u nokaut fazi pokažemo najbolje.

Strahinja Krstić MVP prvenstva je kazao:

- Bilo nam je od početka samo zlato u glavi. Drugo mesto je opet uspeh ali to nije zlato. Dali smo sve od sebe. U finalu je bio pritisak i nismo ipak pokazali koliko možemo. Iz poraza se nekad više nauči da bi sutra bilo bolje. Dobro je kada su tu teške utakmice, ovde igramo samo sa najboljima i nema prostora za grešku.

Prosutni su poželeli sreću seniorskoj reprezntaciji i selektoru Stevanoviću na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Zlatne ambicije se prenose sa generacije na generacije i nadamo se uspehu u Parizu – zaključio je Nemanja Marijan.