UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.08.2024 17:25 Starost: 5 days

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Grčka je veliki protivnik

Foto VSS Marcel ter Bals

U sredu u 15.35 Srbija i Grčka će igrati za plasman u polufinale na Olimpijskim igrama u Parizu. Srbija se plasirala kao četvrta, Grčka kao prva u svojoj grupi.

Potpuna je zabluda da je Srbija dobila lakog protivnika. Ništa Grčka nije slabija od Hrvatske ili Italije, reč je o rivalu kojeg je Srbija pobedila u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, sastavu koji je u Fukuoki na SP osvojio srebrnu medalju i konačno timu koji posle 2021. ima daleko više uspeha u međusobnim duelima. Grčka je pobedila Srbiju dva puta na svetskom i jednom na evropskom prvenstvu.

Aduti su odlični golman Zerdevas, zatim klasni igrači Kakarakis, Argiropulos, Papanastasiju, Skumpakis, Vlahopulos, Funtili, Genidunjas... Selektor Vlahos od 2015. vodi reprezentaciju i sa njom je ostvario najbolje rezultate u istoriji grčkog vaterpola.

Ali četvrtfinale je utakmica gde favirita nema. U pravu je Radomir Drašović kada kaže:

- Znamo kako smo došli do ovde. Sada slede utakmice u kojima uopšte nije bitno ko je sa druge strane. Bitno je jedino da daš sve od sebe, igraš do poslednjeg atoma snage. Nema priče, moramo da budemo koncentrisani, fokusirani i spremni na sve. Ako to uradimo onda možemo sa svakim da igraš. A kada igraš utakmicu koja može da te uvede u borbu za medalju jasno je da ćemo učiniti sve da pobedimo.

Srbija je igrala sa oscilacijama na turniru. Prvi cilj je ispunjen plasmanom u četvrtfinale. Predstoje još tri utakmice za konačan plasman na turniru.

- Sve što je bilo u Parizu se zaboravlja. Pravi turnir tek sada počinje i moramo da odigramo bolje nego protiv Mađarske – kaže selektor Uroš Stevanović.

Utakmice u grupi su zaista arhivirane. Na njih se niko ne obazire. Srbija je spremna da u duelu sa Grčkom da svoj maksimum.