UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.08.2024 13:16 Starost: 6 days

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Mađari bolji, Srbija četvrta

FOTO VSS Marcel ter Bals

 

Mađarska – Srbija 17:13  (2:4, 7:3, 6:2, 2:4)

Akvatik centar. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Franulović (Hrvatska). Igrač više: Mađarska 9 (6), Srbija 11 (5). Dva igrača više: Srbija 1 (1) Peterci: Srbija 2 (2),

Mađarska: Vogel, Anjal, Manherc 1, Molnar 1, Vamoš 2, Nađi 1, Zalanki 4, Fekete 3, Vigvari 1, Varga 2, Janšik 1, Harai, Banjaj. Selektor: Varga.

Srbija: Filipović, Mandić 5, S.Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 3, Dedović 1, Drašović, N.Jakšić 1, Vico 2, Ubović, P.Jakšić, V.Rašović, Mišović. Selektor: Stevanović.

Mađari su potpuno zasluženo pobedili Srbiju i osvojili treće mesto u grupi. Srbija je završila kao četvrta. Sa slabom odbranom i golmanima  (samo pet odbrana) tim Uroša Stevanovića je od 7:7 1,20 do kraja druge četvrtine, posle katastrofalne greške Mišovića i primljenog gola u posednjem sekundu u srednje dve četvrtine prosto statira0 u bazenu.

Odlična je bila prva četvrtina Srbije. Posle gola Feketea iz kontranapada stigli su minuti Miloša Ćuka. Za 40 sekundi je dva puta savladao Vogela. Posle izjednačenja Vamoša sa igračem više, Mandić je doneo prednost sa dvojicom igrača više.  Dva gola viša je doneo Vico sa igračem više na sjajnu asistenciju Ćuka.

U drugoj četvrtini se sve okrenulo.Za samo 69 sekundi Fekete i Zalanki su udarcima iz daljine vratili utakmicu u egal. Srpski napad je ušao u problem. Sredinom četvrtine ponovo je Filipović bio savladan posle dobrog šuta Nađija. Posle propuštenog igrača više od strane Srbije. Mađari su u kontri povećali prednost na 6:4 preko Manherca, Seriju 4:0 je prekinuo šutem iz peterca Mandić. Filipovića je u međuvremenu zamenio Mišović. Njegova prva uspešna intervencija otvorila prostor za kontru, asistenciju Ranđelovića prema Strahinji Rašoviću za 6:6 (2,23 do kraja četvrtine). Prelep gol je iz daljine postigao Varga ali se revanširao sa igračem više trećim golom Mandić. Rafal Mađara se nastavljao, Zalanki je pokazao kakav je šuter. I onda velika greška Mišovića. Isplivao je sa gola pet sekundi pre kraja, želeo je da uposli igrača u napadu. Učinio je to loše, kratko i omogućio Vargi da daleko na svojoj polovini terena pogodi nebranjenu mrežu. Bio je to pravi šok za srpski tim.

Vratio se Filipović ispred gola i odmah ga je savladao Fekete u trećem delu i nije bilo bolje. Nije bilo ni  odbrane kakvu je želeo Stevanović. Razigrali su se Mađari, udarci su najčešće završavali u mreži. Posle tri minuta nastavka bilo je 12:7, serija 5:0.  Konačno se iz kontre upisao Mandić. Sve je Mađarima polazilo za rukom. Igrajući protiv Srbije bez odbrane nadavali su se golova.

Poslednjih osam minuta su bili formalnost. Ponovo je Mišović bio na golu ali slab dan nije mogao da se popravi. Srbija je uspela da ublaži poraz, dobila četvrtinu ali kao da su oba sastava čekali kraj i nastavak petog vaterpolo dana posle kojeg bi znali imena protivnika u četvrtfinalu.