UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2015 18:04 Starost: 9 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Kazanj, očekivano sa Japanom

Srbija – Japan 19:9 (2:1,6:2, 5:3, 6:3)

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Gledalaca 2500. Sudije: Razvani (Iran) I Roj (Kanada). Igrač više: Srbija 11 (7), Japan 8 (5).Peterci: Japan 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić , Randjelović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 4, Nikić 6, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 3, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić.

JAPAN: Tanamura, Adači 1, Arai 1, Šiga, Janase, Ida, Šimicu 1, Kadono, Takei 3, Jasuda, Okava 3, Hazui, Fukušima. Selektor: Omoto

Očekivan trijumf protiv Japana, rivala nezgodnog zbog stila igranja zasnovanog na izbegavanju duela i sa mnogo plivanja. Za dva dana Srbija igra sa Australijom i bod donosi prvo mesto u grupi.

Slaba je bila prva četvrtina u kojoj nije naša reprezentacija realizovala četiri puta igrača više. Samo 2:1, aposle toga je sve teklo prema očekivanju. Japan nije imao rešenja za srpske centrem raspoložene Nikića i Pijetlovića strelaca ukupno 10 golova. Posle serije od četiri promašaja sa igračem više usledila je druga serija od sedam golova iz isto toliko prilika. Jeidno čime Savić ne može da bude zadovoljan je igra odbrane i čak devet primljenih golova ali valja očekivati da će u narednim susretima to sve biti mnogo bolje.

Selektor je u trećoj četvrtini pred gol stavio Branislava Mitrovića. Prvi gol u karijeri na SP je postigao Sava Randjelović. Susret je posmatrao veliki broj gledalaca ali ne zbog želje da gledaju Srbe i Japance već da zauzmu mesta pred duel Rusa i Italijana.

Miloš Ćuk je po završetku meča rekao:

- Za igranje teška utaimica, dosta su nas terali na kretanje, ne igraju na duele. Na vreme smo se odvojili. Sada nam je u glavi samo Australija i znamo šta taj meč donosi

Slobodan Nikić je bio najefikasniji  sa šest pogodaka:

- Prva četvrtina je bila za nas nezgodna. Nastavak je protekao prema očekivanju.Primili smo dosta golova iz igre, i to nije bilo dobro.

Stefan Mitrović je dodao::

-  Ne osećaš ih kao protivnika, igraju atipičan vaterpolo. fizički su slabiji, non stop su u pokretu. Pobeda nije dolazila u pitanje. Bitan je kontinuitet trijumfaI dobre igre. Sledeći meč je sa uvek nezgodnom Australijom. Znamo šta nam bodovi donose.