UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.12.2021 22:31 Starost: 3 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Radnički osvojio Kup Srbije za muškarce

Foto S Sandić

Novi Beograd - Radnički 9:11 (4:2, 1:4, 1:3, 3:2)

Bazen 25.maj MGM. Sudije: Raković i Putniković. Igrač više: Novi Beograd 20 (3), Radnički 15 (5). Dva igrača više: Novi Beograd 1 (1), Radnički 2 (2). Peterci: Novi Beograd 1 (1), Radnički 2 (1).

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 3, Mandić 2, Šušiašvili , Vučinić, D.Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos, Drašović, V.Rašović 2, Fernandez, Martinović, Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1,Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.

Radnički je po treći put pobednik Kupa Srbije. U borbenoj i tvrdoj utakmici zasluženo su pobedili sastav Novog Beograda koji je važio za favorita. Ta uloga je opravdana u početku meča, kada je kao i protiv Partizana Novi Beograd stekao prednost 3:0. Uz to i psihološka prednost je bila na strani tog tima jer je Pijetlović odbranio peterac Lukića.

Uz mnogo isključenja naloše strane Radnički je došao do daha prelepim golovima Ćuka i Radulovića. U samom finišu S.Rašović je postigao gol za 4:2. U drugoj četvrtini, posle pogotka Jankovića dugo nije bilo golova. Mandić je povisio na 5:3 3,18 minuta pre odmora. Tada je nastala borba prsa u prsa i tu se Novobeograđani nisu snašli. Dva puta je Radnički preko Lukića i Jankovića iskoristio dva igrača više a zatim je 12 sekundi pre drugog odmora Radulović doneo prvi put prednost Radničkom.

Osokoljeni preokretom , Radnički je nastavio sa borbenom igrom, remeteći koncepciju Novog Beograda. Lukić je povisio na 7:5, uzvratio Mandić da bi u poslednjem minutu Radulović i Ukropina doveli protivnika na ivicu nokauta. Sa dva gola Strahinja Rašović je vratio neizvesnost, Radnički je propuštao šanse.Janković je 100 sekundi pre kraja doneo 10:8 a u narednom napadu Vrlić je rešio sve. Jakšić je u samom finišu, dok su se igrači Radničkog radovali, smanjio poraz.

Pehar kapitenu Jankoviću je predao Viktor Jelenić, predsednik VSS.