UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.05.2023 21:28 Starost: 1 year

Kategorija: Domaća takmičenja

Novi Beograd pobedio Crvenu zvezdu i odbranio titulu prvaka

Crvena zvezda – Novi Beograd 7:14 (1:2, 2:3, 3:4, 1:5)

Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Putniković i Virijević.  Peterci: Crvena zvezda 1(0), Novi Beograd 3 (3)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić, Marković 1, Subotić 2, Vasić 1, Banićević, Basara 2, Vukićević, 1, Seman, Milojević, Radović, Ivanović, Danković. Trener Filipović.

NOVI BEOGRAD: Filipović, S.Rašović, Martinović, Granados 10,  Vučinić 1, Pijetlović 1, Drašović, Jakšić, Perković 2, Vlahopulos, Skumpakis, V. Rašović, Fernandez, Šušiašvili. Trener Gocić

Vaterpolisti Novog Beograda su odbranili titulu prvaka države. I u drugoj utakmici finalne serije pobedili su Crvenu zvezdu i tako stigli do drugog naslova u istoriji.

Kao i u prethodna dva duela Crvena zvezda je odolevala do sredine treće četvrtine. Posle vođstva Novog Beograda 5:1 sredinom druge četvrtine, domaćin je preko Basare i Subotića krenuo u lov da anulira razliku. Ali Novi Beograd je imao briljantnog Granadosa. Ne pamti se da je u nekom finalu, bilo kada jedan igrač postigao deset golova. Španac je igrao fenomenalno.

Zvezda je svoju šansu imala u trećem delu kada je smanjila na 7:6. Tada su dva puta protestvovali crveno-beli, smatrali su da je lopta posle Basarinom šuta prešla gol liniju a zatim i da je peterac nad Jakšićem prestrogo dosuđen. Šampion je na poslednji odmor otišao sa 9:6.

Vukićević je u poslednjem delu smanjio ali je to bio poslednji gol crveno-belih. Brzi gol rivala je potpuno ugasio svaku nadu u eventualni preokret a zatim je šampion iskoristio svoje momente i pobedu učinio ubedljivom.

Medalje i pehar su predali Viktor Jelenić predsednik VSS i Nemanja Marijan generalni sekretar VSS.