UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.06.2023 20:40 Starost: 1 year

Kategorija: Mladje kategorije

SP (20), Srbiji bod posle peteraca

Protiv jednog od favorita na turniru Srbija je osvojila bod. Na startu SP za igrače do 20 godina u Bukreštu Srbija je posle izvođenja peteraca poražena od Mađarske 17:15 (3:3, 1:4, 3:0, 5:5,- 5:3). U potpuno izjednačenoj igri moglo bi da se kaže da je sastav Miloša Koroliji bio bliži pobedi i da su propuštene prilike bile daleko izglednije od onih koje je imao rival.

Strelci za Srbiju su bili: Kojić tri, Gavrilović, Martinović, Kovačević, Gladović dva, Dimitrijević, Božović, Urošević, Stanić po jedan. Za Mađare su se upisali: Ekler pet, Vigvari i Nađi tri, Tatrai, Molnar, Salaj, Varga, Lakatoš i Vismeg.

Obe ekipe su imale svoje momente. Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj je Srbija držala egal dobrom odbranom, u drugih osam minuta potpnuna dominacija Martinovića i drugova. Mađari su se mučili sa igračem više. Posle izjednačenog rezultata 4:4, viđen je gol Dimitrijecića iz daljine i dve odlične akcije koje je završio Gavrilović.

U trećem delu Srbija je ušla u seriju grešaka. Vigvari je ostavljen sam ispred Virijevića za 7:5. Propuštena je zatim prilika sa dvojicom igrača više, udarav Baucala je zaustavio blok. Ušla je nervoza u srpski tim i Mađari su do kraja četvrtine, popravljanjem igrača više izjednačili.

U završnih osam minuta se igralo bez garda. Srbija je realizovala svoja prva četiri napada, Mađari tri. Kod vođstva 12:11 regularno je poništen gol Mađara posle preglea VAR-a. Tada je Gavrilović imao lepu priliku da obezbedi pobedu. U kontranapadu Mađari su zaradili peterac i izjednačili rezultat. Do kraja su neuspešni bili Martinović i Vigvari.

Kod peteraca Mađari su pogodili sve šuteve, za Srbiju su efikasni bili Kojić, Gladović i Urošević dok je Kovačević bio neuspešan.

Srbija je igrala u sastavu: Pajković, Baucalo, Dimitrijević , Gladović , Kojić , Gavrilović, Božović, Urošević , Martinović , Brešćanski, Stanić, Kovačević , Virijević.

U drugom kolu Srbija u nedelju u 14 igra sa Grčkom koja je u prvom kolu poražena od SAD 13:10.