UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.06.2024 11:29 Starost: 22 days

Kategorija: Evropski kupovi

U sredu počinje F4, Novi Beograd protiv Ferencvaroša

Foto Istvan Derencsenyi


Sudeći po konferenciji za medije Malta je spremna za susrete najboljih evropskih vaterpola klubova. U sredu u 19 sastaće se Pro Reko i Olimpijakos a u 21 Ferencvaroš i Novi Beograd.

O kakvim je timovima reč najbolji svedoči izjava trenera evropskog prvaka Pro Reka Sandra Sukna koji je istakao da je nivo viši od polufinala svetskog prvenstva.

Predstavnike klubova su pozdravili Karl Izo predsednik saveza Malte, Klifton Grima ministar za obrazovanje, omladinu i sport i potpredsednik Evropskoh vodenih sportova Kirijakos Janopulos.

Sva četiri tima su osvojili ponovo nacinalna prvenstva, ne izgubivši ni jednu utakmicu ! Jedino je Pro Reko na peterce izgubio kup od Breše. Jedini porazi su bili u Ligi šampiona. Ferencvaroš je izgubio od Olimpijakosa, Novi Beograd dva puta od Pro Reka i jedan od Sabadelja, Olimpijakos dva puta od Reka i jednom od Ferencvaroša dok Reko nije imao kiks.

Učesnici su najavili kvalitetan turnir.

„ Naša očekivanja su velika – rekao je trener Pro Reka Sandro Sukno i nastavio „ Sezona je duga zbog reprezentativnih obaveza. Ovaj turnir nudi najviši nivo vaterpola“.

Kapiten Pro Reka Aleksandar Ivović je istakao:

„ Svaka godina je drugačija. Bilo je umora, povreda i to stvara veću neizvesnost. Idemo korak po korak. Olimpijakos ima sjajne reprerezentativce Grčke i kvalitetne strace. Oba meča ove sezone je rešio jedan gol, biće teško“.

Trener Olimpijakosa, hrvatski stručnjak Hrvoje Koljanin najavljuje tešku utakmicu.

„ Ne mislimo o prošlim utakmicama, bilo je to odavno. Znamo protiv koga igramo. Gledamo samo sebe, verujem da možemo da pokažemo svoje najbolje lice“.

Kapiten Grka Konstantinos Genidunjas je kazao:

„ Sve će rešiti odbrana. Ako ih zadržimo ispod deset golova imaćemo šansu. Mislim da možemo. Mi smo tim koji može da pobedi Pro Reko. Tako je bilo 2018. i 2019. i sada želimo to da ponovimo“.

Sledeći sagovornici su bili akteri drugog polufinala Ferencvaroš – Novi Beograd.

„ Ubedljivim igrama smo se kvalifikovalina završni turnir. To je prošlost, pred nama su dve velike utakmice. Verujem u svoj tim“ komentar je Balaža Nijekija trenera Ferencvaroša.

Za legendu Deneša Vargu je turnir možda i poslednji u karijeri:

„ Kažu mi da sam iskusan a to je lep način da se kaže da sam star. To je u redu. Iskustva iz ranijih finala me ne interesuju,ne zanimaju ni šanse ni rivali. Imam veliku motivaciju, hoćemo da sezonu učinimo nezaboravnom. Potrebne su nam samo još dve pobede“.

Trener Novog Beograda Živko Gocić je bio realan.

„ Igrali smo dobo ove sezone, navijači su bili zadovoljni. Postigli smo dosta golova ali se to ovde ništa ne računa. Imamo još dva meča u dugoj sezoni, prvu protiv velike ekipe. Sigurno je samo da ćemo dati sve od sebe.

I na kraju kapiten srpskog prvaka Filip Filipović koji se takodje oprašta od klupskog vaterpola:

„ To je osećaj poslednjeg plesa, moji poslednji mečevi. Hoću da kraj bude kakav želim. Ovde sam kao mlad igrač pre 23 godine imao svoj prvi međunarodni turnir sa Partizanom i eto imaću i poslednji. Idemo dan po dan. U sredu će biti prvi korak. Naš trener je dugo bio u Mađarskoj, poznaje rivala i sigurno može mnogo da nam pomogne“.