UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.12.2021 21:36 Starost: 3 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

U finalu Kupa Srbije Novi Beograd protiv Radničkog

Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca igraće u sredu ua 19 časova u finalu kupa Srbije. Na bazenu "25.maj Millan Gale Muškatirović" večeras je prvo Novi Beograd savladao Partizan 8:5 dok je Radnički bio bolji od Crvene zvezde 9:8.

Partizan - Novi Beograd 5:8 (1:4, 2:1, 1:2, 1:1)

Sudije:Putniković i Stanojević. Isključenja: Partizan 10, Novi Beograd 10. Peterci:Partizan 2 (1).

PARTIZAN:Rističević, Jakšić 1, Barać, Vićković, Aleksić, Velkić, Boven 1, Nešić, Vico, Radojević 2, Božović, Mitrović 1, Bulajić, Vavić.

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 1, Tomić, Vučinić, D.Pijetlović, Gogov 3, Jakšić, Perković, Vlahopulos 2, Drašović, V.Rašović 1, Fernandez, Martinović.

Novi Beograd je mnogo bolje počeo utakmicu, poveo prvoj četvrtini 4:0 a prvi gol Radojević je postigao u poslednjem napadu . Posle prve pauze je Partizan zaigrao mnogo bolje. Boven i ponovo Radojevič su smanjili prednost rivala na gol zaostatka.  Posle sedam minuta posta raspoloženi Gogov je vratio prednost na dva pogotka.

Stefan Mitrović je iz peterca vratio neizvesnost. Međutim Viktor Rašović sa igračem više i Vlahopulos su najavili trijumf. Još kada Stefan Mitrović u poslednjim sekundama trećeg dela nije realizovao peterac bilo je jasno da borbeni Partizan neće moći do iznenađenja.

U poslednjem delu po gol na obe strane, zaslužen trijumf Novog Beograda protiv Partizana koji je odigrao najbolju utakmicu ove sezone protiv velikog favorita.

Radnički - Crvena zvezda 9:8 (3:1, 3:2, 2:2, 1:3)

Sudije: Raković i Virijević. Isključenja: Radnički 15,Crvena zvezda 12. Peterci: Radnički 2 (1), Crvena zvezda 4 (4).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug , Ukropina 2, Pljevančić, Toholj 1,Miličić 1, Lukić, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 2.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Đurđić 2, Marković, Subotić 2, Milojević, Pješivac, Basara 1, Rađen, Vukićević, Gardašević, Radović, Ivanović, Smiljević.

Daleko dramatičnija utakmica je bila u drugom polufinalu. Igralo se agresivno sa obe strane, stalno na granici isključenja. činilo se ipak da će Rdanički lakše stvariti pobedu. Dobrom igrom u prvom poluvremenu stekao je prednost 6:2, zahvaljujući odličnoj odbrani i Dobožanovu. Zvezda se mučila da dodje do šanse.

U drugom delu druga pesma. Zvezda se polako budila ali je 8:4 ipak garantovalu Kragujevčanima mirnu završnicu. Sedam minuta pre kraja Vrlić je pogodio za 9:5. Smanjio je Tankosić, zatim je Radulović bio isključen pa je napravio još jednu grešku izbačaj sa pravom zamene i peterac u korist Crvene zvezde. Pogodio je Đurđić 4,41 minut do kraja. Ređala su se isključenja, Radnički je imao četiri igrača sa tri lične greške. Tankosić se još jednom upisao 2,44 do kraja ali se rezultat više nije menjao. Mnogo nervoze do kraja, reakcija na sudjenje da bi se sve korektno završilo