UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.03.2023 22:05 Starost: 1 year

Kategorija: Domaća takmičenja

Finale Premijer lige bez srpskih klubova, Jug i Jadran za trofej

Vaterpolisti Juga I Jadrana igraće u nedelju u 18 časova na bazenu “Vlaho Bata Orlić” u finalu fajnal for a Regionalne lige. Polufinalni dueli su rešeni posle izvođenja peteraca.

U prvom meču Radnički je imao veliku priliku u trećem delu. Kod vođstva 8:6, Čagalj je zaradio direktan crveni karton pa se očekivalo da će uz peterac I četiri minuta igrača više kragujevački sastav obezbediti pobedu. Od toga nije bilo ništa, Ćuk je pogodio stativu, a ta četiri minuta su završena sa po dve lopte u obe mreže. To je dalo krila Jadranu koji je u poslednjem delu dominirao, vodio je 11:10 I 12:11 ali je Radnički stigao do peteraca preko Ukropine. Kod udaraca sa pet metara Marcelić je odbranio u četvrtoj seriji udarac Draškovića a potom je Delić postigao gol odluke.

Sve vreme je Novi Beograd imao prednos protiv Juga. Ali nikada nije bila veća od dva gola. Uporni Dubrovčani su imali snage da koriste greške domaćina turnira I izbore nerešen ishod. Kod vođstva Novobeograđana 11:9, odlični Kakaris i Vukojević su uspeli da anuliraju prednost rivala. U poslednjem minute Mandić je pogodio stativu sa igračem više a Fernandez je u poslednjim sekundama zaustavio udarac Fatovića iz idealne pozicije. Kod peteraca u trećoj I četvrtoj seriji Popadić je nadmudrio Strahinju Rašovića I Vlahopulosa a odličnu igru Kakaris je krunisao golom odluke

 

Novi Beograd – Jug 13:15 (3:3, 4:2, 2:3, 2:3- 2:4)

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Margeta (Slovenija), Ivanovski (Crna Gora).

Novi Beograd: Filipović, S.Rašović 1, Mandić, Granados 1, Vučinić 1, Pijetlović 1, Drašović, Jakšić 3, Perković, Vlahopulos 3, Skumpakis 1, V.Rašović, Fernandez, Ćetković. Trener Gocić.

Jug: Popadić, Burđelez, Fatović 2, Zvono 1, Joković, Vukojević 2,  Biljaka, Lazić 1, Kržić 1, Kakaris 1, Grgurević, Žuvela 3, Jurišić, Mozra. Trener Kobeščak.

Iz peteraca : Drašović i Mandić za Novi Beograd, Lazić, Joković, Fatović i Kakaris za Jug.

Jadran – Radnički 17:15 (3:3, 3:4, 3:4, 3:2 – 5:3)

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Alekssandresku (Rumunija), Matijašević (Crna Gora).

Jadran: Marcelić, Burić 5, Marinić-Kragić 1, Čagalj, Butić 1, Pejković 1, Bukić 2, Tomasović 1, Delić 1, Dobud , Šetka, Dužević, Anić, Zović. Trener  Marelja.

Radnički: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 2, Gavrilović, Ukropina 3, Kojić 1, Pljevančić, Drašković 2, Lukić, Vrlić 2, Todorovski,Antić. Trener Stevanović.

Peterci: Butić, Bukić, Burić, Tomasović i Delić za Jadran, Ćuk, Ukropina i Janković za Radnički.