UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.03.2020 14:41 Starost: 4 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Uslovi za odigravanje utakmica u prvenstvu Srbije za seniore i seniorke

KLUBOVIMA UČESNICIMA PRVENSTVA SRBIJE 2019/2020
Super liga, Prva A liga, Prva B liga

Predmet: Informacija o načinu organizovanja i sprovođenja utakmica Prvenstva Srbije 2019/2020 za seniore - COVID 19

Poštovani,

Ovim putem vas obaveštavam da Vaterpolo savez Srbije, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o donošenju novih mera u cilju suzbijanja Korona virusa (COVID-19) od 11.03.2020. godine, kao i Naredbe o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom prostoru, koju je doneo Ministar zdravlja Republike Srbije Dr Zlatibor Lončar dana 11.03.2020. godine, propisuje sledeće uslove za organizaciju i odigravanje utakmica u Prvenstvu Srbije 2019/2020 za seniore i seniorke:

1. Sve utakmice se igraju bez prisustva publike. Ulazi na tribine plivališta moraju biti zaključani.

2. Od momenta ulaska ekipa na plivalište na istom se mogu nalaziti sledeće osobe:
- Ekipe u skladu sa Propozicijama takmičenja (14 takmičara, 3 trenera i 2 osobe medicinskog tima). Sve navedene osobe se nalaze na klupi kluba osim takmičara koji se u tom trenutku nalaze u igri.

- Rukovodstvo utakmice u skladu sa članovima 21. i 22. Propozicija Prvenstva Srbije 2019/2020 Super liga, Prva A liga, Prva B liga, odnosno članova 22. i 23. Propozicija Prvenstva Srbije 2019/2020 za seniorke.

- Do 5 (pet) članova tehničkog osoblja (električar, drugi majstori i skupljači lopti)

- Do 3 (tri) predstavnika sredstava javnog informisanja

- Do 10 članova delegacije kluba po klubu učesniku utakmice. Svi članovi delegacije kluba će biti upisani u spisak koji će predstavnik kluba učesnika utakmice predati Delegatu TK VSS najkasnije 30 minuta pred početak utakmice. Spisak mora sadržati ime i prezime svakog člana delegacije kluba koji se na njemu nalazi.
Po dobijanju ovog spiska Delegat TK VSS će zajedno sa predstavnikom kluba otići do Redarske službe na utakmici i omogućiti ulazak na tribine osobama sa spiska.
Ni jedna osoba koja se ne nalazi na spisku članova delegacije kluba učesnika utakmice ne može ući na tribine.
Istinitost podataka osoba sa spiska članova delegacije kluba garantuje odgovorno lice kluba koji dostavlja spisak članova delegacije kluba za ulazak na tribine.   

3. Utakmica ne može početi dok ne bude prisutna Redarska služba i lekar. Odlaganje početka utakmice, odnosno određivanje novog termina je propisano Propozicijama takmičenja.

Napominjem vam da, u skladu sa gore navedenim, nije dozvoljeno održavanje nikakve druge aktivnosti na plivalištu (trening ili bilo koja druga aktivnost uz prisustvo lica koja nisu gore navedena).

Kao što vam je poznato, u skladu sa Zakonom o Sportu Republike Srbije klub organizator je odgovoran za ispunjenje svih propisanih uslova za takmičenje.

Obzirom na ozbiljnost i složenost zdravstvene situacije i obavezujućih propisanih mera od strane Vlade Republike Srbije o novim merama u cilju suzbijanja Korona virusa (COVID-19) od 11.03.2020. godine, kao i Naredbe o zabrani okupljanja u Republici Srbiji na javnim mestima u zatvorenom prostoru koju je doneo Ministar zdravlja Republike Srbije Dr Zlatibor Lončar dana 11.03.2020. godine,  molim vas da se striktno pridržavate gore navedenog jer u protivnom Delegat TK VSS neće dati dozvolu da utakmica počne.

Vaterpolo savez Srbije će pratiti i slediti sve odluke i preporuke Vlade  Republike Srbije i nadležnih državnih organa Republike Srbije i u skladu sa njima će vas blagovremeno obaveštavati o eventualnim novim uslovima za organizaciju i odigravanje utakmica.

U nadi da sam vas blagovremeno obavestio o gore navedenom, unapred vam zahvaljujem na razumevanju i saradnji u ovoj zdravstveno složenoj situaciji.

Srdačan pozdrav,

Dejan Perišić  s.r.
Komesar za takmičenja VSS