UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.08.2020 20:13 Starost: 4 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Finalni turnir prvenstva Srbije za kategoriju do 19 godina

 

Finalni turnir Prvenstva Srbije 2019/2020 za mlađe takmičarske kategorije u kategoriji do 19 godina (2001. i mlađi), održati u terminu 22.08. - 23.08.2020. godine u Šapcu u organizaciji V.K. Šabac.

Sve utakmice će se odigravati bez prisustva publike na bazenu ali je VSS obezbedio direktan striming svih utakmica koje će biti odigrane na turniru na sledećoj adresi: https://www.facebook.com/waterpololive.belgrade

Nadamo se da će tako svi zainteresovani imati mogućnost da posle više meseci uživaju u gledanju vaterpolo utakmica u Republici Srbiji.
Obzirom da su klubovi članovi VSV otkazali učešće, kao i da klubovi iz drugih Regionalnih saveza po plasmanu nisu mogli potvrditi učešće, na osnovu člana 5. Propozicija takmičenja a na osnovu odigranog kvalifikacionog turnira VSCJZS, na Finalni turnir su se plasirali sledeći klubovi:

Organizator: V.K. Šabac – Šabac

Grupa A                          Grupa B
VK BANjICA                    BVK CRVENA ZVEZDA
KVK RADNIČKI                VK ŠABAC
VK NBG VUKOVI             VK ZEMUN                

Sistem igranja:
Nakon odigranih utakmica u grupi, gde sve ekipe učesnice moraju odigrati međusobne utakmice koje se registruju rezultatom postignutim nakon 4. četvrtine i gde se bodovanje vrši na sledeći način:
Pobeda - 3 boda, Nerešen rezultat - 1 bod, Poraz - 0 bodova,
igraju se utakmice za konačni plasman u kojima se sastaju:
A1.-B1. za 1. -2. mesto, A2.-B2. za 3.-4. mesto i A3.-B3. za 5.-6. mesto.

Utakmice za konačni plasman moraju dati pobednika i u slučaju nerešenog rezultata nakon 4. četvrtine pristupa se izvođenju peteraca u skladu sa članom WP 12.3 Pravila Vaterpolo igre.

U skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 svim klubovima se preporučuje da izvrše lekarski pregled sportista koji učestvuju na takmičenju kod zdravstvenog radnika sa važećom licencom.

U skladu sa preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 svi klubovi su dužni da od svakog sportiste, koji učestvuje na takmičenju, obezbede izjavu kojom taj sportista izjavljuje da u periodu od 10 dana od dana davanja izjave nije bio u svesnom kontaktu sa osobom kod koje je potvrđena bolest COVID-19.

Svi klubovi učesnici su dužni da u potpunosti poštuju odredbe Zdravstvenog protokola VSS koji se odnosi na turnirski sistem a koji se nalazi u prilogu.