UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.08.2022 23:50 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SRBIJA 2022 Remi Srbije i Italije

Srbija – Italija 9:9 (2:2, 3:2, 3:4, 1:1)

Bazen „25.maj Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Franulović (Hrvatska), Dervu (Francuska). Igrač više: Srbija 10 (4), Italija 12 (3). Peterci: Srbija 2 (0).

SRBIJA: Rističević, Branković, Drašović 1, Ranđelović 1, Martinović, Vico, S.Rašović 1, Velkić 1, Pljevančić 1, Radulović 1, Stojanović 3, V.Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio, Damonte 2, Grata, Fondeli 1, Ferero 1, Rencuto 1, Marciani, Prešuti, Bruni, Di Soma 3, Đakopo 1, Nikosia. Selektor Kampanja.

Susret Srbije i Italije je bio takmičarski tri četvrtine. Oslabljenja naša reprezentacija bez bolesnog Mandića, povređenih Vučinića, Jakšića i Lazića dobro se nosila sa Italijom. Više puta su naši igrači imali prednost. Strahinja Rašović i Ranđelović su bili strelci u prvoj četvrtini koja je završena 2:2.

Na početku druge četvrtine Strahinja Rašović nije realizovao peterac a Di Soma je doveo Italijane u jedino vođstvo 3:2. Razigrala se tada Srbija,za nepuna dva minuta Stojanović sa dva gola i Pljevančić su doneli osetniju prednost 5:3. Potom je Radulović neuspešno izveo peterac što je kaznio Damonte za 5:4.

Posle izjednačenja Di Some , raspoloženi Stojanović i Drašović su ponovo stvorili prednost od dva gola.Italijani su poboljšali napad, stigli su i 6:8 (gol Velkića) do kraja četvrtine. U poslednjem delu koji je trajao četiri minuta igrali su pofred Ranđelovića Filipović, Prlainović, G. i D.Pijetlović, Aleksić i Mitrović. Filipović je pogodio za 9:8, izjednačio je parabolom Damonte i posle četiri minuta po dogovoru trenera odsviran je kraj posle kojeg je usledio oproštaj „Šestorice veličanstvenih“ od reprezentacije.

U prvoj utakmici Hrvatska je pobedila Francusku 15:11.

U nedelju u 19 igraju Italija i Francuska a u 21 Srbija i Hrvatska.