UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.03.2023 19:32 Starost: 1 year

Kategorija: Reprezentacija

PODGORICA Srbija pobedila Crnu Goru

Crna Gora – Srbija 9:11 (2:2, 3:3, 2:5, 2:1)

Bazen Morača. Sudije: Kovač (Mađarska) i Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 15 (5), Srbija 12 (6). Peterci: Crna Gora 1 (1), Srbija 1 (1).

CRNA GORA: Đurović, Banićević, Averka, Čučković 2, D.Radović 1, Đ.Radović 1,  Vidović 1, Ukropina 2, Perković, Spaić, Matković 1, V. Radović 1, Tešanović. Selektor  Gojković.

SRBIJA: Mišović, Mandić 1, S.Rašović 1, Ranđelović, Lazić, Lukić 1, Drašović, V.Rašović, Radulović 3, Ubović 2, Janković 1, Milojević 2, Mitrović. Selektor Stevanović.

Srpska reprezentacija je odradila veliki posao ka plasmanu na završni turnir Svetskog kupa koji će biti odigran u Los Anđelesu krajem juna. Na kvalfikacionom turniru u Podgorici zasluženo je savladan domaćin Crna Gora 11:9.

Srbija je odigrala svoju najbolju partiju protiv tima koji je važio za najvećeg konkurenta za prolazak u finalni deo. Dve izjednačene četvrtine su bile samo rezultatski. Srbija se polako dizala i u drugoj četvrtini preko Milojevića prvi put povela 5:4. Domaćij je izjednačio a zatim je naša selekcija nekoliko puta, u poslednjem minutu dozvolila Tešanoviću da se istakne. Uz to, utisak je da je naš tim oštećen ako ne za dva a ono bar za jedan peterac nad Mandićem.

Još neki minut je trećem delu bilo egal 6:6 a posle toga je igrala samo Srbija. Mitrović je uhvatio ritam, bio odličan na golu a napadu se posle pogodaka Ubovića i Lukića istakao dva puta Radulović. Seriju od četiri pogotka je prekinuo Radović 58 sekundi pre poslednjeg odmora ali je valjda tada i Crnoj Gori bilo jasno da je razlika od tri gola 10:7 bila nedostižna.

Poslednja nada je ugašena golom Milojevića kojim je Srbija povela 11:8 u poslednjoj četvrtini i tako „poništila“ gol posle solo akcije Čučkovića. Krenula je Crna Gora sa bržim napadima, stizali su igrači više ali je Mitrović bio nesavladiv. Srbiji je bila važna samo odbrana koja je ostala na nivou i pored gola Matkovića za konačnih 11:9 za naš tim.

U nedelju u 19.30 Srbija igra sa Španijom, zatim sa Gruzijom. Španija i Grčka su čini se sigurni učesnici a posle pobede nad Crnom Gorom Srbija je napravila veliki korak da bude poslednji član trija za Los Anđeles.