UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.03.2023 20:02 Starost: 1 year

Kategorija: Domaća takmičenja

Jug peti put pobednik Regionalne Premijer lige

Po peti put vaterpolisti Juga su pobednici Regionalne Premijer lige. U finalu su savladali Jadran iz Splita posle boljeg izvođenja peteraca 14:12 (2.1, 4:3, 2:3, 2:3 – 4:2).

Strelci: Bukić ćetiri, Burić, Delić, Pejković, Dužević,Marinić - Kragić, Butić jedan za Jadran, Mozara,Kakaris dva, Fatović, Biljaka, Zvono, Žuvela, Grgurević, Kržić za Jug

Strelci iz peteraca: Butić, Burić za Jadran, Kakaris. Fatović, Joković, Lazić za Jug. Popadić je odbranio udarce Zovića i Bukića u prve dve serije.

Kao i u polufinalnim susretima, duel za titulu su odlučili šutevi sa pet metara. Utisak je da je Jug za nijansu bio bolji ali treba odati priuznanje Splićanima koji su zasluženo stigli do peteraca. Jug je u drugoj četvrtini serijom od tri gola ostvario veliku prednost 5:2 Mladi Mozara je postigao dva gola, izrastao u jednog od junaka susreta. Na drugoj strani raspoložen je bio samo Bukić.

Posle poluvremena Jug je poveo 7:4 preko Biljake. Tada su se Splićani prenuli. Vratili su se u igru dobrom odbranom a i umor Juga je činio svoje. Dva minuta pre kraja Burić je doveo Jadran u vođstvo 10:9 ali je već narednu akciju realizovao Kakaris za izjednačenje. Jadran je imao poslednji napad ali je Dobud osam sekundi pre kraja izgubio loptu. Nije bilo vremena da Jug učini nešto više, treći put su ma finalnom turniru u Beogradu rešavali peterci, drugi put je slavio Jug. Jadran je, kao i prošle sezone, ostao na drugom mestu.

Junak susreta i čitavog turnira je bio golman Juga Toni Popadić koji je proglašen za najboljeg igrača fajnal fora.