UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.08.2024 18:07 Starost: 4 min

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Stevanović: Uvek smo verovali

Foto Marcel ter Bals

Vaterpolisti Srbije osvojili su treće vezano olimpijsko zlato, ali prvi put sa Urošem Stevanovićem kao selektorom. Na konferenciji za medije videlo se koliko mu ovo znači, a imao je posebnu poruku za Jakšića, Mandića i Ranđelovića.

Za početak, trojici najiskusnijih, kojima je ovo treće zlato, poželeo je da u Los Anđelesu dostignu američkog košarkaša Kevina Durenta, koji ima četiri olimpijska zlata.

– Nastavili smo ono što je prethodna generacija ispunila, sada su trojica trostruki olimpijski šampion, većina ima dve. Četvrta medalja je pred njima, videćemo kako i šta, nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići i Durenta jer je jedini sa četiri zlata – rekao je Stevanović.

A zatim se dotakao male retrospektive, od ubedljivog poraza od Australije, eliminacione utakmice u grupnoj fazi protiv domaćina, pa onda uzdizanje poput feniksa u eliminacijama, a sve to opterećeno sa tri godina bez medalje.

– Težak momenat, znate svi, ne bih se vraćao na to. Verovali smo i posle poraza u četvrtfinalu u Mađarskoj i Dohi. Bili su nam prekopotrebni ti porazi da bi izgledali kao što smo izgledali na Olimpijskim igrama. Sve njihove strahove, manjak samopouzdanja i vere smo ispravili baš zbog tih poraza. Držali smo to za sebe, zabranio sam im da čitaju bilo kakve vesti, da sačuvaju glavu i da pokažu koliko vrede. Mislim da nema šta nama niko da priča, niti da nam sa strane kreira atmosferu.

Na kraju morao je da pomene povratnika Miloša Ćuka.

– Nije interno, hteo sam da mu skinem kapu ne samo za gol i ovaj turnir već za čitavu karijeru. Mnogo nam je doneo, ne samo igrom već i atmosferom,odnosom. On hoće da završi karijeru, ali pričaćemo… Videćemo da li je spreman za 2032. godinu.