UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.10.2022 21:07 Starost: 2 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

EVRO KUP, Zvezda prošla, Partizan i Šabac u igri

Uoči poslednjeg dana kvalifikacionih turnira Evro kupa, jasno je da je Crvena zvezda prošla u dalje takmičenje dok velike šanse imaju Šabac i Partizan.

Crvena zvezda je zabeležila i drugu pobedu u grupi u Solnoku i posle pobede Solnoka nad Monpeljeom 15:7 izborila plasman u dalje takmičenje Evro kupa. Očekivano je srpski tim bio bolji od Zaibasa 9:4 (1:2, 5:1, 1:1, 2:0). Strelci za Crvenu zvezdu su bili: Subotić 4, Milojević 2, Vasić, Vukićević i Radović po 1. U nedelju Crvena zvezda igra sa Solnokom za prvo mesto u grupi.

Litvanci su bolje počeli i do finiša prve četvrtine imali prednost 2:0. Subotić je iz peterca smanjio. U drugih osam minuta potpuna dominacija Beograđana. Istina, Lobov je poviosio na 3:1 a tasa su Beograđani, predvođeni raspoloženim Subotićem postigli pet golova za redom. Jedini gol za naš sastav za vođstvo 7:3 postigao je Radović. I Litvanci su bili jednom uspešni. Vukićević i Milojević su u poslednjoj četvrtini potvrdili pobedu.

U grupi u Strazburu Partizan je savladao holandski De Zan 17:11 ( 6:2, 3:2, 4:3, 4:4). Za prolaz u dalje takmičenje biće mu potrebna pobeda u nedelju u duelu protiv Strazbura koji ima bod više.

Strelci za Šabac su bili: Gladović 4, Krstić, Gak i Miloš 2,  Mušikić, Trtović, Radulović, Smiljević, V. Bodiroga, Božović, Dimitrijević 1.

Holanđani su odolevali nekoliko minuta.Kod rezultata 2:2, crno-beli su pojačali ritam i preko Trtovića, Božovića i dva puta Krstića obezbedili veliku prednost već posle prve četvrtine. Mladi tim Partizana je i u nastavku igrao daleko bolje, efikasnije i zasluženo stigao do pobede.

Šabac je na svom bazenu pobedio Pejd eks 11:5 (3:2, 3:2, 1:0, 4:1) i ima maksimalan učinak posle tri kola. Ipak ni to mu nije još uvek dovoljno za prolaz. U poslednjem kolu Šapčani igraju sa Jadranom koji u tom duelu juri pobedu od najmanje dva gola razlike da bi sa Trstom prošao dalje.

Strelci za Šabac su bili: Tubić 3, Stojanović i Šulc 2, Marković, Repanović, Kopcev i Barać.

Prvu opipljiviju prednost su puleni trenera Ličanina stekli krajem druge četvrtine preko Markovića i Repanovića 6:4. Bio je to početak duge serije. Sigurna odbrana domaćina turnira, raspoloženi napad doneli su našem timu ubedljiv trijumf.

U nedelju igra i Valis u grupi u Bukureštu ali je bez šanse da prođe dalje.