UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.07.2015 17:43 Starost: 9 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Kazanj dan 1

Prvi radni dan, upoznavanje sa objektima, orgnizacijom. I prvi utisci izvanredni. Odličan smeštaj u hotrlu Grand u kojem su još Rusi i Hrvati, dobro organizovan prevoz... Objekti su za priču. Pre podne su Srbi trenirali sami u Dvorcu vodenih sportova kojeg čine tri olimpijska bazena. Bili su sami. Pre rada selektor Dejan Savić je održao kraći sastanak a posle se radilo punom parom u režiji Aleksandra Janika, Vladimira Pavlovića i Dejana Savića.

Bilo je razmišljanja da se uveče iskoristi poziv Rusa za zajednički rad.

- To je bio dogovor od ranije posebno kada smo videli da nam je danas razmak izmedju dva treninga samo nekoliko sati. Medjutim morali smo da odustanemo jer je današnji poslepodnevni trening bio jedini u bazenu u kojem u ponedeljak počinje takmičenje.Zato ćemo sa Rusima da treniramo sutra pre podne a uveče su nam na sparingu Japanci - kaže Savić.

Posle podne je bio i kratak sparing sa Hrvatima, tačnije vežbanje igrača manje i igrače više a sve to na zahtev organizatora kako bi se kamere podesile za praćenje utakmice na otvorenom bazenu. On se nalazi izmedju Dvorca i fudbalskog stadiona na kojem će biti plivačka takmičenja.

- Ovde je pre mesec dana bio parking - rekao je naš nekadašnji plivački reprezentativac Ranko Tepavčević koji je jedan od važnijih ljudi u Organizacionom komitetu.

Pre treninga sa Hrvatima svoj deo su odradioi Crnogorci koji bez većih uzbudjenja dočekuju susret sa Srbijom. U oba tabora je jedinstven zaključak kojeg je preneo Stefan Mitrović.

- Nije ovo epski susret, što god da se dogodi ima vremena za ispravke. Ali, lepo je startovati pobedom.

Zdravstveni bilten dobar, nema posla za dr Harhaina dok fizioterapeuti Radović i Jović rade besprekorno.Treba pohvaliti tim menadžera Gorana Čankovića za odličnu organizaciju oko smeštaja i akreditacija kao i Dejana Perišića koji se žestoko borio da avion za Kazanj iz Moskve ne ode bez srpske delegacije.