UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.09.2021 09:18 Starost: 3 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

Dopis u vezi licenciranja igrača

Poštovani,

Podsećam vas da je za učešće u Kupu i Prvenstvu Srbije 2021/2022 neophodno da svaki igrač, uz izdatu registracionu legitimaciju za svoj klub od strane RK VSS, poseduje i Licencu koju izdaje TK VSS.

U skladu sa članovima 37. i 55. Pravilnika o statusu, registraciji i pravu nastupa VSS, od dana 23.04.2019. godine a pozivom na odredbe Zakona o Sportu Republike Srbije, svi Ugovori i eventualni Aneksi ugovora moraju biti overeni u skladu sa Zakonom, odnosno kod Javnog beležnika - Notara.

U protivnom, Ugovori i eventualni Aneksi ugovora koji nisu overeni u skladu sa Zakonom, kod Javnog beležnika - Notara, neće se smatrati važećim i igraču, za kojeg klub priloži Ugovor i eventualni Aneks ugovora koji nije overen u skladu sa Zakonom, neće biti izdata Licenca do ispunjenja navedenih Zakonskih uslova za overu Ugovora i eventualnog Aneksa ugovora.

Potrebna dokumentacija za Licenciranje igrača kod TK VSS je sledeća:
- Spisak igrača za licenciranje sa brojem registracione legitimacije za klub i legitimacijom Licence,
- U slučaju da igrač ima važeći Ugovor iz prethodne sezone potrebno je u spisku za licenciranje navesti pored imena igrača da se ugovor nalazi u VSS,
- 1 fotografija (ukoliko se igrač prvi put licencira za klub ili se izrađuje nova licenca,
- Ugovor, zaključen između Kluba i Igrača, za sve igrače koji se licenciraju (za maloletna lica obavezan je potpis roditelja ili staratelja na Ugovoru), overen u skladu sa Zakonom kod Javnog beležnika - Notara,
- Aneks  ugovora, u koliko je zaključen između Kluba i Igrača, (za maloletna lica obavezan je potpis roditelja ili staratelja na Ugovoru), overen u skladu sa Zakonom kod Javnog beležnika - Notara,
- Kopija pasoša za igrače koji nisu državljani Republike Srbije.


ROK ZA  PODNOŠENjE DOKUMENTACIJE ZA  LICENCIRANjE IGRAČA:

U skladu sa članom 55. Pravilnika o statusu, registraciji i pravu nastupa igrača VSS, a obzirom na početak takmičenja u Prvoj Super ligi dana 06.10.2021. godine, odnosno u Prvoj A i Prvoj B ligi dana 09.10.2020. godine, poslednji rokovi za dostavljanje dokumentacije za Licenciranje igrača su:

- 27.09.2021. godine za sve klubove učesnike Prve Super lige Prvenstva Srbije 2021/2022,

- 01.10.2021. godine za sve učesnike Prve A i Prve B lige Prvenstva Srbije 2021/2022.

Molim vas da se navedenog roka za dostavu materijala za licenciranje igrača pridržavate kako bi smo blagovremeno izvršili sve radnje neophodne za početak takmičenja.

Kompletnu dokumentaciju je potrebno dostaviti, lično ili putem brze pošte, u kancelariju Vaterpolo saveza Srbije (11040 Beograd, Smetanina 2).

Za sva eventualna pitanja stojim vam na raspolaganju.

S poštovanjem,


Nenad Šukić  s.r.
Predsednik TK VSS