UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.12.2023 20:25 Starost: 135 days

Kategorija: Reprezentacija

E-ON turnir: Srbija poražena od Nemačke

Srbija – Nemačka 9:11 (3:2, 1:4, 4:2, 1:3)

Srbija: Mišović, Mandić 3, S. Rašović, Pljevančić 1, Gavrilović, Gladović 1,  Drašović 1, Martinović 1, Vico 1, Dimitrijević, P. Jakšić, Radović 1, Mišović.

Nemačka:  Benke, Božić 2, Korbel,  Sajfert, Šuce 2, Kupers 2, Strelecki 3, Sekulić,  Čiru 1, Dolf, Šiper 1, Ganes, Gec.

Srbija je neuspešno startovala na E-On kupu u Budimpešti. Na bazenu Komjadi u prvom kolu je pobeđena Nemačka 9:11 (3:2, 1:4, 4:2, 1:3). U prvoj utakmici na turniru Mađarska je posle peteraca savladala Španiju 17:15.

Srbi su igrača više odigrali slabo 9-3, Nemci su bili uspešniji 6-5. Srbija je od dva peterca iskoristila jedan, Nemačka je svoj jedini iskoristila.

Srbija je u prvoj četvrtini stekla minimalnu prednost 3:2. Vico je povratak u reprezentaciju obeležio golom, upisao se i deibtant Gladović, uz njih i Marko Radović. Nemci su svoje jedine dve prave prilike iskoristili. Prednost naše reprezentacije je mogla da bude ubedljivija, četiri ili pet puta je pogođen okvir gola.

Drugih osam minuta potpuno druga priča. Pljevančić je realizovao igrača više za 4:2 ali je napad posle toga potpuno stao. Nemci su se oslobodili, i serijom od četiri gola preokrenuli rezultat. Šta više početkom trečeg dela Nemačka je imala 7:4. Bio je to znak da se Srbi trgnu, tačniije da seriju počne Dušan Mandić. Smanjio je na 7:5, na 8:6 i 8:7. U toj seriji Rašović nije iskoristio peterac ali je izjednačenje doneo Martinović. Odbrana i Filipović su delovali mnogo bolje.

U poslednjih osam minuta se ušlo sa 8:8. Drašović je iz peterca doneo vođstvo i to je od srpskog napada bili sve. Nije bilo organizacije, promašivani su ziceri, što su Nemci iskoristili i serijom od tri gola stigli do pobede.

Nemačka će biti rival na EP u Zagrebu ali je sigurno da Srbija neće biti u ovom sastavu. Debitovali su Gladović i Petar Jakšić, vratili su se Mandić, Vico i Pljevančić, na golu je sve vreme bio Filipović. Igra sa dosta oscilacija, razumljiva za ovaj deo priprema i sastav reprezentacije kojoj su petorica standarnih igrača ostala kod kuće zbog povreda: N.Jakšić, Ranđelović, Vučinić, Lazić i golman Mitrović.

U utorak u 9.30 Srbija igra sa Rumunijom.