UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.04.2022 22:05 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija pobednik kvalifikacionog turnira

Srbija – Italija 12:9 (3:2, 3:2, 3:2, 3:3)

Bazen SC Morača. Sudije:   . Igrač više: Srbija 12 (6) , Italija 19 (8). Dva igrača više: Srbija 3 (2).Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 2, Dedović, Ranđelović 1, Lazić, Vico 1, Gogov 3, Drašović 1, Jakšić 1, Radulović 1, Stojanović, V.Rašović 2, Mitrović. Selektor: Savić.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 1, Damonte 2, Bruni 1, Fondeli 1, Kanela, Marciali 1, Rosi, Prešuti 1, Di Soma 2, Kondemi, Dolče, Pelegrini. Selektor: Kampanja.

 

Srbija je zabeležila i treću pobedu u Podgorici i kao prva u grupi se kvalifikovala za F8 u Strazburu (22 – 27. jula). Trebalo bi da naša reprezentacija bude u grupi sa Australijom, Brazilom i Španijom dok će u drugoj grupi da se takmiče SAD, Francuska, Kanada i Italija.

Finale koje je odlučivalo dakle samo takmičarske brojeve za F8 u Strazburu Savić je počeo bez Strahinje Rašovića a golmanima je najavio da će podeliti minutažu. Viktor Rašović je u jednom delu   meča organizovao igru, srpski selektor je često menjao pozicije, dosta probao pa je u takvoj igri bilo i uspona, zahvaljujući ponovo odličnoj odbrani ali i padova svojstveno timu koji se stvara.

Isključenja igrača su obeležili čitavu utakmicu. U prve dve četvrtine Srbija je uz peterac imala 10 puta igrača više (četiri gola), Italija devet puta (tri gola). Kasnije ukupno 37 puta uz jedan peterac . Kao da su Savić i kampanja rešili da vežbaju igrača manje.

Naš tim je bolje počeo, preko Rašovića, Gogova iz peterca i spretnog Ranđelovića u gužvi pred golom Italije vodilo je 3:1. Usledio je post, slabiji deo sa igračem više, što su borbeni Italijani iskoristili i u drugom delu izjednačili na 3:3 i 4:4. Mandić i Radulović do finiša druge četvrtine nisu ni šutnuli a onda u dva uzastopna napada obezbedili prednost od dva gola 6:4.

Treća četvrtina je počela smanjenjem Brunija da bi srpski napad proradio preko Gogova i Vica pa je sredinom tog delča prvi put bilo tri razlike.Poput Mitrovića i Dobožanov je imao često odlične momente, savladao ga je još Di Soma ali se u narednom napadu, golom iz teške situacije revanširao Drašović. Odbrana je i dalje bila adut Savićevog sastava, borbenost na nivou.

Završni deo dugo bez pogotka do projektila raspoloženog Gogova sa igračem više za 10:6. Sledeći se u strelce upisao Jakšić sa dva igrača više. Srpski navijači su napravili sjajnu  atmosferu i slavlje posle gola Mandića 1,54 do kraja za 12:8 je moglo da počne.

Zanimljivo po završetku kvalifikacija dodeljene su medalje najboljim ekipama. MVP utakmice sa Italijom je bio Dušan Mandić