UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.06.2022 20:09 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP BUDIMPEŠTA Loša igra i pobeda protiv Australije

Srbija – Australija 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0)

Bazen Seged Tisivirag. Gledalaca 600. Sudije: Kolombo (Italija), Gomez (Španija). Igrač više: Srbija 9 (3), Australija 9 (1). Dva igrača više: Srbija 1 (0), Australija 1 (0). Peterci: Srbija 2 (1).
SRBIJA: Dobožanov, Mandić 2, Subotić, Ranđelović, Lazić, Vico, S.Rašović, Lukić 2, Jakšić 1, Radulović, Drašović 1, V.Rašović, Mitrović. Trener: Savić.
AUSTRALIJA: Porter, Marsden, Ford 1, Niges, Pauer 2, Mek Džanet, Pavilard, Holden, Tunsend, Pot, Put, Edvards 1, Hedžes. Trener: Hamil.

Osim pobede i osiguranog prvog mesta u grupi i donekle igre u odbrani malo toga je valjalo u srpskoj igri. Očekivana mnogo bolja igra i ubedljivija pobeda na kraju je pretvorena u strah od remija koji Australijancima nije bio dalek.

Rival je igrao košarkaški rečeno napad do poslednje sekunde. Oslonili su na upornu odbranu a vetar u ledja su dobili od srpskog napada koji je bio katastrofalan.Prečke, stative, izgubljene lopte bile su u senci loših rešenja, brzopletih šuteva i poteza koji su bili neshavtljivi.

U prvoj četvrtini samo gol Jakšića i propuštena realizacija dva igrača više. Ništa više, nikakav utisak. Rival je početkom drugog dela preokrenuo na 2:1, propustio tada takođe dva igrača više. Dva peterca su zaradili Vico i Lazić. Mandić je prvi realizovao, drugi završio na stativi ali je potom iskoristio igrača više. Nije vredelo Ford je pogodio za 3:3.

Ni posle velikog odmora se ništa nije promenilo. Pogodio je Lukić, izjednačio Paur, pa su Australijanci imali prednost koju je anulirao Drašović. U poslednjih osam minuta nervoze, greške do gola Lukića 3,15 do kraja. Tražili su Australijanci šansu istom sporom igrom ali je na kraju Srbija imala napad u kojem nije ni gledala na gol protivnika.

Srbija je katastrofalno odigrala utakmicu koju je morala i sigurnije i ubedljivije da dobije. Osim odbrane koja nije imala toliko problema sa dosadnim, dugim napadom Australije, sve drugo je bilo loše, da teško može da bude lošije. Ispadala je kako rekoše prenapumpana lopta, tražena loša rešenja u napadu, sa nerezonskim nepreciznim šutevima, i udarcima u okvir gola dodatno unosili nervozu u svoju igru.

Dejan Savić je kratko rekao da je napad bio užasan i da predstoji veliki rad kako bi u narednoj fazi sve bilo bolje. Takođe je pomenuo prenapumpane lopte ali je dodao da su smetale i nama i rivalu.

Prema ranijem dogovoru obojica golmana su branili po pola utakmice, bili su bolji deo tima:

- Koliko je odbrana bila dobra, toliko od napada nismo videli ništa. Bez rešenja i realizacije. Moramo do nokaut faze da ispravimo greške, da imamo naš ritam. Ovde su bodovi bili najvažniji – rekao je Lazar Dobožanov.

Centar Nemanja Vico je razmišljao:

- Ispunili smo dogovor što se tiče odbrane i to nas je držalo u igri jer napad nije funkcionisao. Protiv Amerikanaca je bio sjajan ali sada... Moramo  da budemo mirniji, agresivniji, povetzaniji. Malo su nas remetili odbranom sa lakšim igračima. Na kraju bar pobeda vredi.

Viktor Rašović bio kritičan:

- Svi smo bili katastrofalni. Pobeda je jedno a greške nešto drugo. Moramo da ih aaliziramo jer sa ovakvim napadom možemo i sa Kazahstanom da imamo problema. Nametnuli su sistem od samog starta, iplivavali sa svih strana ali naš najveći protivnik nisu bili Australijanci već naš napda. Golman im je bio odličan ali su našre greške bile neoprostive.

Srbija je imala šut 29-6, Rašović 7 - 0, na drugoj strani Pavilard 10 - 0.

Naredni meč se igra protiv Kazahstana u subotu u 18:00.