UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.01.2024 16:26 Starost: 116 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA Peterci ostavili Srbiju bez polufinala

Foto S.Sandić

Mađarska – Srbija 15:14 (3:3, 2:2, 4:3, 1:2 – 5:4)

Bazen Mladost. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Segurana (Španija). Igrač više: Mađarska 9 (5), Srbija 10 (6).
MAĐARSKA: Banjai, Tatrai 3, Varga, Pol, Vin. Vigvari 4, Nađi, Fekete 2, Burian, Kovač,  Ven. Vigvari 1, Vismeg, Molnar, Gapjaš.
SRBIJA: Filipović, Mandić 2, S. Rašović 2, Ranđelović, Milojević, Radulović, Drašović, N.Jakšić 2, Vico 1, Ubović 1, P. Jakšić, V. Rašović 2, Mitrović.

Srbija nije uspella izgubila je posle izvodjenja peteraca 15:14. U drugoj seriji Raduloviću je ispala lopta a ostali izvodjači su bili uspešni. Odlučile su nijanse, možda i svežina podmladjenih  Madjara ali i činjenica da je srpski tim morao bolje u oba segmenta, smirenije, koncentrisanije. A peterci...

Počelo je revolveraški na obe strane, sa odličnom realizacijom igrača višr. Tatrai je sa dva gola mučio Srbiju ali su uzvratili Strahnja Rašović i Jakšić da bi posle gola Mandića za 3:2 nastupio period dobrih odbrana. Mađarski napad je bio udaljen od gola ali je posle greške u pokrivanju Fekete je sa insteku napada izjednačio. Do kraja četvrtine Srbija je imala u jednom trenutku dvojicu igrača više ali je Strahinja Rašović čini se brzo krenuo u neuspešnu realizaciju.

Prvi napad u nastavku je završen realizacijom Mandića posle peterca nad Vicom. Dugo se igralo bez gola, Mađari su ušli u problem sa realizacijom igrača više (dva puta i jednom sa dvojicom igrača više. Petu prednost u ovoj četvrtini je iskoristio Fekete za izjednačenje. Tada je Srbija propustila jednom igrača više a kod drugog je Jakšić loše asistirao i omogućio kontru koju je realizova Vendel Vigvari za vodjstvo Mađarske 5:4. Brzo je stigao odgovor, Randjelović je pronašao Ubovića u kontri za 5:5 79 sekundi pred veliki odmor.

Gol za gol i u trećem delu. Srbiju su predstavljali Jakšić za 6:6 na asistenciju Viktora Jakšića koji je kasnije dva puta bio precizan sa igračem više. Srbija je imala 8:7 dva minuta pre kraja. Usledili su izbačaji, prvi put sa dva igrača manje nije bilo odbrane  od Tatraija a sedam sekundi pre krja pogodio je Vince Vigvari za 9:8 pred poslednji deo.

Strahinja Rašović je iskoristio odmah kontru za izjednačenje. Dugo se igralo bez pogotka. Filipović je zamenio Mitrovića i bio smiren do kraja utakmcie. Vico je 1,49 pre kraja realizovao igrača više za vodjstvo ali je već u narednim napadu pogodio Vigvari. Imala je Srbija igrača više i šut Mandića u blok da bi Filipović odbranom poslednjeg napada izborio peterce.
Kod peteraca su pogodili Drašović, Mandić, S. Rašović i Jakšić a kod Mađara Nađi. Pol Tatrai, Vince Vigvari i Fekete

Srbija će u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta igrati sa poraženim iz duela Hrvatska - Grčka