UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.01.2024 20:39 Starost: 119 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA: Stevanović i Ćirić o Francuskoj

Foto S.Sandić

 

Odmah su počela razmišljanja o Francuskoj koja na megdan stiže sa dobrim partijama iz Dubrovnika. Dok su se igrači rasplivali, sa novinarima su razgovarali članovi stručnog štaba.

Uroš Stevanović je prvo izneo utiske o igrama u grupi.

- Vidi se po ostvarenim rezultatima da ne pripadamo ovoj donjoj grupi- Sada je na nama da se u utakmici sa Francuskom vratimo u top osam u Evropi. Spremali smo se za taj meč. Nadam se da smo spremni.

Francuzi su pokazali dobre partije u grupi?

- Francuska je ne samo u Dubrovniku pokazala odlične partije. U Fukuoki je imala dobijeni meč protiv Španije u čevrtfinlu, izgubila je u poslednja četiri minuta. Crnu Goru su u Dubrovniku trebalo da pobede, imali su dva gola viška četiri minuta pre kraja. Imaju određen sistem, drže se toga. Golman je odličan, centri takođe, za oba tima je to pravi finalni meč.

Oni stižu sa tri teške, Srbija je imala tri lake utakmice. Ko je u prednosti ?

- Teško je sada da se kaže. Tačno, oni su imali tri zahtevne a mi tri lagane utakmice. Teško je sada reći ko je to više iskoristio.Mi smo spremni na sve ali nismo još osetili težak meč.

Mnogi spominju taj Split ?

 - Želja da se revanširamo za Split nije mač sa dve oštrice. Sigurno je da smo motivisaniji.da pokažemo da to nije realno stanje stvari. Bilo je iz ovog sastava igrača koji su bili na toj utakmici znaju šta može da nas očekuju i kako treba da pristupe igri. – završio je Stevanović.

Pomoćnik Stevanovića Stefan Ćirić je godinama u Francuskoj, trener je jednog od najboljih klubova Nojzi la Seka.

- Vidi se veliki uticaj Vjekoslava Kobeščaka. Igraju kao Jug, posebno u odbrani i posebno sa igračem manje. Znaju se lideri, Kruzija, Marzuki, sada je tu Bodegas. Ne zaboravite golmana Fontanija, zaslužan je za odlične rezultate.

Iskusni su?

- Jesu, prosek je preko 30 godina ali to ne znači ništa. U naletu su. Imaju igrače poput Vernua i Bodegasa koji mogu da budu uspešni i kao bekovi i kao centri, imaju novine u igri, često menjaju pozicije.

Znate ih dobro, kako Francuzi sada vide srpsku ekipu ?

- Za njih smo mi olimpijski šampioni a mi znamo da nas čeka jako težak meč.