UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.01.2024 19:56 Starost: 119 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA Lako sa Maltom, na redu osmina sa Francuskom

Foto: S.Sandić

Srbija – Malta 21:4  (5:0, 6:1, 5:1, 5:2)

Bazen Mladost. Sudije: Evers (Holandija), Copić (Hrvatska). Igrač više: Srbija 3 (2), Malta 2 (1). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić 1, S.Rašović 3, Ranđelović 3, Lazić 1, Radulović 3, P. Jakšić 1, N.Jakšić 3, Vico 1, Milojević 4, Lukić, V. Rašović 1, Mitrović.

MALTA: Tanti, Faruđal, Kačia 1, Bonavia, Muskat 1, Kutajar 1, Abela, N.Zamit 1, D Zamit, Azopardi, Busutil-.

Sa mislima prema Francuskoj i utakmici osmine finala u sredu u 18.30 Srbi su odradili posao u grupi, očekivano savladavši Maltu. Uzgred rival je sve završio pobedom nad Izraelom pa su se Srbima suprotstavili sa 11 igrača. Kariljo je suspendovan zbog isključenja a još trojica vaterpolista su bolesni. Sa druge strane Stevanović je odmorio Drašovića i Ubovića, u timu su bili Lukić i Lazić.

Tok igre je bio takav da je Srbija lako realizovala prva četiri napada a da su Maltežani tokom osam minuta uputili samo dva udarca ka Filipoviću i to sa deset metara. U drugoj četvrtini su se Maltežani raspucali, posle 12 minuta postigli gol sa igračem više i naterali Filipovića na sedam odbrana. Napad je bio produktivan, dva puta vrlo raspoloženi Milojević, pa majstorije Radulovića i Nikole Jakšića, uz dva gola Strahinje Rašovića.

Nije lako odraditi ovakvu utakmicu. Obe ekipe su više mislile o narednim ispitima a ostaje podatak da su Srbi zabeležili i treći ubedljiv trijumf i da tek sada počinje ono pravo.