UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
05.01.2024 18:02 Starost: 123 days

Kategorija: Croatia 2024

EP HRVATSKA Ubedljiv trijumf Srbije protiv Izraela

Foto VSS Slobodan Sandić

Srbija – Izrael 22:1 (6:0, 5:0, 5:1,6:0)

Bazen Mladost. Sudije: Fere (Španija), Garsija (Švajcarska). Igrač više: Srbija 8 (5), Izrael 5 (0).Peterci: Srbija 4 (4), Izrael 1 (1).

Srbija: Filipović, Mandić 2, S.Rašović 3, Ranđelović 3, Lazić, Radulović 4, Drašović 3, N. Jakšić 3, Milojević 2, Ubović, Lukić 1, V.Rašović 1, Mitrović.

Izrael: Fire, Šhlein, Gros 1, Klarfeld, Begin, Rot, Haluz, Goldšmit, Koter, Rendler, Buzaglo, Fotin, Smirnov


Očekivano ubedljiv start na EP u Zagrebu, Izrael nije bio rival ni za sparing. Ipak, svesni da svaka utakmica mora da se ozbiljno odradi Srbija je to učinila na pošten način. Stevanović je odmarao Petra Jakšića i Vica, na poluvremenu su se zamenili Mitrović (tri odbrane), koji nije imao posla i Filipović (dve odbrane)
Opisivati četvrtine bi bilo trošenje prostora.

U prvoj prvi gol Jakšića, zatim je iznudio peterac. Dva puta se upisao Drašović. U drugoj se raspucao Radulović, debi gol na EP je postigao Milojević. Serija je nastavljena u trećoj, ovoga puta dva gola je zabeležio Strahinja Rašović, Drašović jednu situaciju lucidno rešio, Srbija je realizovala dva peterca. Ipak najveće uzbuđenje je bio peterac za Izrael kojeg je Gros 86 sekundi ore poslednjeg odmora uspešno rešio za aplauz izraelskih navijača. Završnica po istoj matrici. U Splitu je bilo 18:3, sada je sve bilo bolje i ubedljivije.

U nedelju na veliki praznim rival je u 19 Nemačka.