UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.06.2022 21:26 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP U MAĐARSKOJ Srbija bolja od SAD

FOTO VSS Slobodan Sandić



SAD – Srbija 13:17 (5:5, 2:3, 3:3, 3:6)

Bazen Seged Tisavirag. Sudije: Stavridis (Grčka), Kolombo (Italija). Igrač više: SAD 14
(7), Srbija 10 (6). Peterci: Srbija 1 (1)
SAD: Veinberg, Dod 2, Vavić, Gruvel, Daube 1, Ehrhard 1, Halok 2, Vudhed, Boven 4, Stivenson 2, Farmer, Irving 1, Holand. Selektor: Udovičić.
SRBIJA: Dobožanov, Mandić 4, Subotić 2, Ranđelović, Lazić, Vico 2, S. Rašović 3, Lukić 3 Jakšić, Radulović 2, Drašović 1, V. Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.

Pobeda je najvažnija ali će biti važno i da se izvuku pouke iz teškog trijumfa Srbije protiv SAD na startu Svetskog prvenstva u Mađarskoj. U igri bez odbrana, palo je 30 golova što se razočaralo obojicu selektora. Srbija je ipak kada je bilo potrebno pokazala kvalitet i zasluženo dobila.

U prvoj četvrtini Mandić i S.Rašović su držali napad sa druge strane i Amerikanci su koristili rupe u odbrani pa je bilo čak 5:5. Kriza je trajala do sredine druge četvrtine. Tada je Savić pri minusu 6:7 zatražio tajm aut a Rašović i Radulović su napravili preokret.

Posle velikog odmora Srbija je bila konkretnija u odbrani. Lukić se razigrao, zatim Radulović izborio peterac za Mandića i poto, Subotić iskoristio priliku za 11:8 posle četiri minuta. Već tada je moglo sve da bude rešeno. Nije bilo koncenracije u napadu Amerikanci sa odličnim Bovenom su smanjili na 11:10.

Početak poslednjeg dela bio je u znaku Nikole Lukića. Gol, oduzeta lopta, novi gol za 13:10. Do kraja se igralo gol za gol, na pogodak rivala odgovarali Mandić, Subotić, Vico.

Dejan Savić je po završetku susreta bio bez zadovoljstva
- Velike oscilacije, puno primljenih golova, prve dve četvrtine usporene, mlohave. Toliko golova smo primili na Olimpijskim igrama od Hrvatske i Španije i to nije dobro. Sada nam ostaje da se vidi kako ćemo da se pripremimo za četvrtfinale. Grci i Hrvati su remizirali i sada možda jure gol razliku a možda i ne.

Dejan Udovičić je bio kritičan:
- Odbrane nisu zadovoljile ni mene ni Savića. Promašivali smo . Čestitam Srbiji bila je bolja za dva tri gola i idemo dalje.

Dušan Mandić je istakao:
- Ne možemo da budemo zadovoljni . Primiti 13 golova je mnogo. Uspeli smo da pobedimo i to je najvažnije. Čestitam ekipi, sada nam ostaje priprema za četvrtfinale .

Strahinja Rašović je dodao:
- Loš početak, slaba igra odbrane- Ali kako je vreme prolazilo stekli smo prednost i stigli do važne pobede koja nam daje vremena da se spremimo za četvrtfinale. Očekivano teška fizički zahtevna utakmica ali smo uspeli sve da izdržimo i pobedimo.

Utakmici je prisustvovao ambasador Srbije u Mađarskoj Ivan Todorov. Utakmicu je pratio u društvu Viktora Jelenića, predsednika saveza  a stigli su Jugoslav Vasović, Dragan Jovanović, Darko Udovičić...