UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.08.2022 22:16 Starost: 2 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

SP JUNIORKI, dobar otpor svetskom prvaku

Foto VSS S.Sandić

Srbija je u drugom kolu odigrala daleko bolje od premijerne utakmice sa Novim Zelandom. Ipak aktuelni šampion sveta Španija je bila očekivano bolja 18:7 (3:1, 6:2, 6:2, 3:2). Sutra Srbija igra sa Hrvatskom i pobednik će osvojiti treće mesto u grupi dok će poraženi igrati za plasman od 13. do 16. mesta.

Borbenost pulenki Ivane Ćorović je bila na visini, odbrana sa ponovo odličnom Dulićkom sigurnija a da je bilo malo više sreće a malo manje stativa i prečki i napad je mogao da bude ubojitiji. Trema više nije bila prisutna i to je doprinelo kvalitetnijem izdanju.

Španija je za klasu bolja ali je utisak o srpskom izdanju ponovimo bio povoljan. Maja Dulić je imala 10 odbrana, svidela se snažnim šutevima i golovima trostruki strelac Tijana Lukić, dva puta je iz daljine pogodila Jana Lujić dok su se po jednom upisale Iva Marinković i Tara Pejčić. Kod Španije Valverde je postigla četiri gola, po tri Perez i Blazkes, po dva Rafele i Moron i po jedan Garsija, Lopez, Vidal i Molina.

SRBIJA: Dulić, Andrejić, Lujić 2, Marinković 1, Tokić, Radonjić, Todorovski, Ilić, Lukić 3, Koreni,Pejčić 1, Zelić, Antanasijević. Trener: Ćorović

„A“ grupa: Mađarska – Kazahstan 15:1, Italija – Turska 35:2. Sutra: Mađarska – Italija, Uzbekistan – Kazahstan.

Plasman: Italija i Mađarska 6, Uzbekistan i Kazahstan 0

„B“ grupa, drugo kolo: SAD – Japan 23:2, Grčka – Uzbekistan 15:5. Sutra: SAD – Grčka, Uzbekistan – Japan.

Plasman: SAD i Grčka 6, Uzbekistan i Japan0-

„C“ grupa: Holandija – Kanada 18:8, Australija – Južna Afrika 12:5. Sutra: Holandija – Australija, Kanada – Južna Afrika.

„D“ grupa: Novi Zeland – Hrvatska 13:12, Srbija – Španija 7:18. Sutra: Novi Zeland – Španija, Srbija – Hrvatska (20.30).

Plasman: Španija i Novi Zeland 6, Hrvatska i Srbija 0.

https://fina-wwywpc2022.waterpoloserbia.org/