UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.06.2022 20:06 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP BUDIMPEŠTA Ozbiljno protiv slabog Kazahstana

FOTO: VSS Slobodan Sandić

Kazahstan – Srbija  3:22 (0:4, 1:8, 0:5, 2:5)

Bazen Seged Tisavirag. Gledalaca: 500. Sudije: Kolombo (Italija), Tofoli (Brazil). Igrač više: Srbija 10 (7), Kazahstan 4 (0). Dva igrača više Srbija 1 (1). Peterci: Srbija 4 (3), Kazahstan 1 (1)
KAZAHSTAN: Mahmetov, Soj, Pustovalov, Vuksanović 3, Lamajev, Artjuk, Šakenov, Berbeljuk, Ahmetov, Šmider, Kasanov, Šonzigitov, Lipilin. Selektor Ukumanov.
SRBIJA: Dobožanov, Mandić 1, Subotić 1, Ranđelović 1, Lazić 1, Vico 3, S.Rašović 6, Lukić, Jakšić 2, Radulović 3, Drašović 3, V.Rašović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

Očekivana pobeda ostvarena je ozbiljnim pristupom i ono što je najbitnije puna 32 minuta nije padao ritam srpskih reprezentativaca. Efikasan napad 22 gola iz 34 pokušaja, odlična odbrana sa Dobožanovim na golu je obavila posao. Predigra je bio jak trening u pomoćnom bazenu, a pposle meča nova tura isplivavanja.

Utakmica je zaslužuje detaljniji opis jer Kazahstan nije tim ni skromnog kvaliteta. Kao da su se prepali Srbije, pa jr naš tim mogao mirno da proba brojne varijante. Efikasna igra Strahinje Rašovića ponovo MVP takmičenja. dobar dan za Radulovića, Drašovića, Vica, dobar nivo Jakšića, Viktora Rašovića koji je uštopovao Vukasnovića strelca jedina tri gola za Kazahstan (peterac i dva u poslednjem delu)-

Srbija je imala četiri peterca, neuspešan je bio samo Subotić. Lepe asistencije V.Rašovića, Ranđelovića, Lukića, spretnost centara, sve u svemu dobar trening

- Mi smo na pravom putu. Bilo je dobro, ono što smo očekivali dobili smo.Bilo je važno da razvijamo kontranapad i povećamo efikasnost u realizaciji. Idemo dalje, imamo sada vremena da se pripremimo najverovatnije za Hrvatsku. Spremićemo se i čekati - rekao je pomoćni trener Predrag Mihailović.

Drugo MVP priznanje za Strahinju Rašovića:

-Daću sva individulana priznaja, samo da mi pobedimo u narednim utakmicama. Igrali smo danas od početka do kraja, nijednog momenta nismo stajali. Pobedili smo na kraju, što je bilo bitno za nas, zbog samopouzadanja. Idemo u Budimpeštu, četvrfinale nas čeka, najbitnija utakmica. Svi smo mislima okrenuti ka tome.Morali smo i ekipno i individulano da se dignemo i da se napunimo samopouzdanjem pred četvrtfinale.

 Srđan Vuksanović, tri gola za Kazahstan:

- Ovo nije najbolji pokazatelj, ovi momci mogu mnogo više da se bore. Posebno kad imaju slobodu sa ovakvim reprezentacijama, da im bar pokažu nešto, a nisu na kraju ništa pokazali. Nadam se da će u budućnosti raditi više na sebi i da neće dozvoliti da ja kao najstariji nešto radim i pokazujem.