UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.01.2022 20:27 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija slavila protiv Italije u Šapcu

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Italiju rezultatom 12:9 u prvom kolu Svetske lige, pred punim tribinama i u odličnoj atmosferi bazena u Šapcu.

Srbija je povela posle tri minuta, kada je Dušan Mandić iznudio, a Strahinja Rašović realizovao peterac. Pogađali su potom i Viktor Rašović i Sava Ranđelović, dok je na drugoj strani zaostatak smanjio Andrea Fondeli. Italija je u prvom periodu promašila i peterac, pa je posle osam minuta bilo 3:1.

Početkom druge četvrtine Mandić je povisio na 4:1, ali su Italijani sa dva brza gola smanjili na 4:3. Selekcija Dejana Savića nije dopustila gostima da dođu do izjednačenja, a Nikola Luki ćje preciznim udarcem pogodio za 6:4 pred odlazak na odmor.

Ponovo su Italijani pripretili, smanjili su na 6:5, ali su na drugoj strani Radomir Drašović i Dušan Mandić pogađali za 8:5. Usledio je ubrzo novi gol Strahinje Rašovića, za sigurnih 9:6 posle tri četvrtine.

Poslednji put gosti su pripretili preko Nikolasa Prešutija, da bi Sava Ranđelović odmah odbio i taj nalet i Srbija je mirno privela meč kraju.

Najefikasniji su bili Strahinja Rašović i Dušan Mandić sa po tri gola, po dva su dodali Radomir Drašović i Sava Ranđelović, a po jednom su mrežu zatresli Viktor Rašović i Nikola Lukić. Kod Italije je prednjačio Luka Marciali sa četiri gola, dok je Frančesko Di Fulvio postigao dva.

Naredni meč u Svetskoj ligi Srbija igra osmog marta protiv Slovačke u gostima, a prve dve selekcije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Srbija - Italija 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3)

Sudije: Boris Margeta (Slovenija) i David Gomez (Španija). Delegat: Tamaš Molnar (Mađarska).

Srbija: Rističević, Mandić 3, Drašović 2, Ranđelović 2, Lazić, Vico, S. Rašović 3, Lukić 1, Vučinić, Radulović, Stojanović, V. Rašović 1, Mitrović.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio 2, Damonte, Del Baso, Fondeli 1, Patčaliev, Grata 1, Kanela, Prešuti 1, Di Martire, Di Soma, Marčiali 4, Nikozia.