UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.10.2021 22:46 Starost: 2 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

Velki uspeh Crvene zvezde, plasman u Ligu šampiona

Foto: S.Sandić

Crvena zvezda – Savona 11:11 (4:2, 2:3, 1:3, 4:3)

Bazen „25. maj Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Franulović (Hrvatska), Gomez (Španija). Igrač više: Crvena zvezda 6 (4), Savona 11 (4). Dva igrača više: Crvena zvezda 2 (1), Savona 2 (1). Peterci: Savona 1 (1).
CRVENA ZVEZDA. Mišović, Tankosić 3, Đurđić 1, Marković, Subotić 3, Pješivač 2, Basara 1, Rađen, Vukićević, Cmiljević, Gardašević 1, Ivanović. Trener: Filipović.
SAVONA: Masaro, Roči, Pačalijev, Vusković 1, Molina, Rico, Kaldieri, Bruni 3, Kampopijano, Fondeli 4, Grata 2, Marikone, Da Rod 1. Trener: Anđelini.

U sjajnom atmosferi vaterpoliosti Crvene zvezde su uspeli da odbrane prednost iz prvog meča (9:8) i sa remijem ostvare veliki uspeh i kao treći srpski klub se plasiraju i Ligau šampiona. Zvezda će biti u grupi sa ekipama : Pro Reko, Jug, OSC, Vaspo 98 Hanover, Špandau , Steaua i Marselj. Prve četiri ekipe će se plasirati na F8.

Beograđani su odlično počeli utakmicu . Visok nivo odbrane, strpljiv i efikasan napad su rezultirali visokim, zasluženim vođstvo 6:2 sredinom druge četvrtine. tada se razigrao najbolji igrač Savone Fondeli. Prvo je iz peterca smanjio na 6:3 a sa dva pogotka u poslednjem minutu tog dela vraio potpunu neizvesnost.

Ona se nastavila i u trećoj četvrtini u kojoj je iskustvo Savone došlo do izražaja. Izjednačio je grata a posle lepog gola Pješivača, Bruni je sa dva pogotka potpuno anulirao prednost domaćina. U poslednjem delu je izjednačio Tankosić,Fondeli opet bio precizan da bi zada Zvezda izvukla poslednji atom snage i serijom Subotića, Tankosića i Đurđića tri minuta pre kraja najavila slavlje. Italijani su krenuli na sve ili ništa, smanjio je Grata 1,26 do kraja a onda je u poslednjem napadu pred golom Mišovića bio precizan njegov kolega golman Da Rold na 26 sekundi do kraja. Bez problema je Zvezda sačuvala loptu i sa broinim navijačima njeni igrači su proslavili veliki uspeh.

Pored Radničkog i Novog Beograda Srbija je u crveno-belima dobili treći klub u najeltinijem takmičenju.