UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.09.2021 10:26 Starost: 3 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

EP (2004) Pali i Grci, Srbija u četvrtfinalu

Vaterpolisti Srbije su golom Viktora Uroševića 17 sekundi pre kraja pobedili u derbiju trećeg kola grupe na EP Grčku 9:8 (2:2, 2:1, 3:4, 2:1) . Na taj način su obezbedili prvo mesto u grupi, slobodan dan a u četvrtak će igrati u četvrtfinalu sa timom koji će biti poznat posle sutrašnjih utakmica.

Duel dve najbolje ekipe u „D“ grupi je bio neizvestan, izjednačen mada je Srbija većim delom bila u vođstvu. U prvoj četvrtini dva puta ne naša selekcija anulirala minimalnu prednost Grčka preko Božovića i Kovačevića. U drugih osam minuta je Srbija bila ta koja je imala minimalnu prednost 4:3 zahvaljujući Gajiću i Kovačeviću.

Najviše golova je palo u trećem nastavku. Kojić je bio strelac za 5:4, a posle izjednačenja rivala, Srbija je prvi put imala dva gola viška 7:5, strelci ponovo Kojić i Kovačević. Međutim, u poslednjih 80 sekundi dva efikasna napada su Grcima doneli izjednačenje. Srbiji je zbog gol razlike bio dovoljan i remi ali se igralo na pobedu.

Raspoloženi Kojić je trećim golom odmah doneo prednost. Sve do 2,17 do kraja Srbija je čuvala 8:7. Tada je izjednačio Kastrinakis. Grčki trener je 1,45 a zatim i 0,54 pre kraja tražio tajm aut za pobedonosni gol. Srbija se odbranila sa bi 35 sekundi do kraja Korolija uzeo minut odmora. Saveti su urodili plodom Urošević je postigao gol za važnu pobedu.

SRBIJA: Pajković, Jauković, Dimitrijević, Mušikić, Kojić 3, Gajić 1, Božović 1, Urošević 1, Kovačević 3, Brešćanski, Stanić, Pavlović, Virijević. Savezni trener: Stevanović.