UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.08.2021 09:24 Starost: 3 yrs

Kategorija: Saopštenja

Radnički direktno u polufinalnoj grupi Lige šampiona

Sjajna vest za srpski klupski vaterpolo stigla je iz sedišta LEN. Radnički je dobio mogućnost da odmah igra u polufinalnoj grupi Lige šampiona i da na taj način bude drugi srpski klub koji će na tom nivou početi najvažnije klupsko evropsko takmičenje.
Pored njega to je dobio i Novi Beograd koji će poput pršle i naredne dve godine biti direktan domaćin završnog turnira dok Radnički to može da ostvari igranjem bez učešća u kvalifikacijama odnosno takmičenjem direktno u jednoj od dve poluifinalne grupe. Svaka polufinalna grupa će dati po četiri tima za F8 a jedino je Novi Beograd siguran.
Ovakva odluka rezultat je dva važna momenta. Pre svega kvalitet Radničkog kao organizacije koji iz godine u godinu sistemski napreduje i jačanjem samog kluba i rezultatima. Podsetimo Radnički je prvak Srbije i prvak regiona i sastav koji je ostavio odličan utisak prošle sezone u Evropi. Drugi faktor je ogroman napor čelnika VS Srbije koji su za cilj imali upravo da Srbija ima dva kluba u polufinalnoj grupi Lige šampiona. Na kraju , u LEN su prepoznali opravdanost ovakve ideje i dali zeleno svetlo Radničkom. To je ogroman dobitak za srpski klupski vaterpolo.