UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2023 10:23 Starost: 285 days

Kategorija: Fukoka 2023

SP Fukuoka izjave naših igrača

Po završetku utakmice sa Španijom čuli smo izjave nekolicine igrača:

- Videla se velika želja da osvojimo medalju i to me čini zadovoljni. Ali ne pitamo se samo mi. Pokušali smo da Špance uhvatimo ako su nemotivisani posle poraza od Mađara ali to se nije dogodilo. Imali su sjajan dan u odbrani za koju nismo imali rešenje. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Verujem da možemo mnogo bolje.Ako ovako nastavimo da radimo,da se bodrimo, da budemo tim kao što smo bili ovde onda možemo da se nadamo borbama za medalju - rekao je najiskusniji srpski reprezentativac Branislav Mitrović.

Najbolji strelac prvenstva sa 25 golova Strahinja Rašović je rekao:

- Završili smo kao četvrti. Čestitam Španiji ali i našem timu jer smo napravili iskorak u odnosu na prošlu godinu. Tada smo bili peti na svetskom, deveti na evropskom a ovde smo igrali za medalju.Na pravom smo putu, nije mala stvar biti četvrti. Za sve nas a posebno za mlade igrače ovo je veliko iskustvo. Bićemo još bolji. Ostaje žal za medaljom ali sve je to deo procesa u kojem se nalazimo.Idemo napred. Što se tiče titule najboljkeg strelca uvek govorim kako je vaterpolo kolektivan sport u kojem snagom kolektiva iskoče pojedinci. Dugujem zahvalnost timu i trenerima jer da njih nije bilo ne bi ni bilo ovih golova.

Razočaran je bio Marko Radulović:

- Posle Grčke još jedan bolan poraz. Nikada ne smemo da budemo zadovoljni četvrtim mestom i uvek samo medalja mora da nam bude u glavi. Nećemo mentalitet četvrtog mesta. Imali smo na prvenstvu dobrih trenutaka ali smo na kraju pali. Bili smo borbeni, svi smo dali maksimum i čestitam ekipi. Pokazali smo da imamo kvalitet za medalju. Spremaćemo se, bićemo još bolji i očekujem u skorije vreme željeni rezultat.

.