UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2023 07:29 Starost: 285 days

Kategorija: Fukoka 2023

SP Fukuoka, Srbija četvrta na svetu

Foto Orange NL

Srbija – Španija 6:9 (3:3, 2:3, 0:2, 1:1)

Bazen Marina Mesi. Sudije: Ome (Nemačka), Kolombo (Italija). Igrač više: Srbija 12 (2), Španija 9 (4). Peterci: Španija 2 (1).

SRBIJA: Mišović, Radulović, Rašović 3, Ranđelović, Lazić, Milojević 2, Drašović, Jakšić 1, Janković, Ubović, Vučinić, Martinović, Mitrović. Selekor: Stevanović.
ŠPANIJA: Aguire, Munariz 1, Granados 3,Sanahuja 1, De Toro, Larumbe, Famera, Kabanas, Taul 1, Perone 2, Malarah, Bustos 1, Lorio. Selektor: Martin

Srbija je osvojila četvrto mesto na SP u Fukuoki. U susretu za bronzanu medalja Španija je bila bolja i pobedila 9:6. Naša reprezentacija je igrala daleko bolje nego u prvom susretu sa ovim rivalom medjutim nije to bilo dovoljno za pobedu.

Nekoliko momenata je odlučilo susret. Srbija je realizovala prva dva igrača više a zatim 10 puta bila neuspešna. Razbranili su naši šuteri Loria. Bez gola su bili 18 minuta, do pogotka Milojevića tri sekunde pre kraja. Sudije nisu bile na nivou, žestoka je bila reakcija na dosuđeni peterac pet sekundi pre kraja druge četvrtine. Španija je tada povela 6:5.

U trećoj četvrtini kod rezultata 7:5 za Španiju, danas odlični Mitrović je odbranio peterac Granadosu. U našem napada, sa igračem više Jakšić je pogodio blok a lopta se idealno odbila za kontru Peronu za 8:5 i praktično završen posao. U četvrtom delu je isključen Ubović. Dugo se kasnije igralo bez gola, do pogotka Peronea 2,41 do kraja i udarca Milojevića u samom finišu kada je Lorio odbranio ali je lopta pogodila jednog španskog igrača i završila iza gol linije.

To su detalji iz drugog poluvremena. U prvom je Srbija zahvaljujući efikasnom Rašoviću bila sve vreme u igri. Odbrana je radila veliki posao, Mitrović bio u formi. Prvih osam minuta su doneli dva gola Rašovića i spretnost Milojevića pa je bilo 3:3. Kiks u odbrani doneo je u drugoj četvrtini gol Taula ali je odmah pogodio Jakšić. Na Granadosev pogodak sa igračem više, uzvratio je trećim golom Rašović. I kada se činilo da će na veliki odmor biti egal rezultat dosudjen je peterac za Španiju. Sudije su čini se prvo pustile prednost a kada nije bilo realiacije dosudije su peterac zbog sumnjivog prekršaja.

Posle drugog poluvremena srpski napad nije bio tako uspešan i iskusni Španci su znali da dočekaju svoje momente i zabeleže pobedu vredne bronze.

Srbija je šutirala 31 put, Jakšiću nije išlo 9-1, Raduoviću takođe 5-0, Vučinić 4-0 dok je Rašović bio na 5-3. Mitrović je imao 50 posto odbrana.
Španci 30 puteva za devet golova. Lorio je bio sjajan na golu 68 %, igrač više 8-4. Granados 10-3, Perone 4-2, Munariz 5-1.

Srbija je na prvenstvu pokazala vidljiv napredak u odnosu na start letnjih izazova. Povratak među četiri najbolje svetske ekipe je lep rezultat. Ali vidljivo je da je prostor za napredak odmoran pa ovaj plasman uz nekoliko dobrih izdanja predstavlja temelj za miran i naporan rad.