UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.01.2020 13:14 Starost: 4 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budapest 2020

Gradonačelnik Novog Sada Vučević na treningu reprezentacije

Kako je i dogovoreno današnji prepodnevni trening Srbije i Crne Gore je posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Ispred bazena Slana bara sačekali su ga predsednik saveza Viktor Jelenić, generalni sekretar Nemanja Marijan, izvršni direktor Đorđe Đorđević i predsednik VK Vojvodina Marko Ćuk.

Tokom treninga Vučević se srdačno pozdravio sa selektorom Dejanom Savićem.
- Pre svega želim dobrodošlicu vaterpolo reprezentaciji Srbije u Novom Sadu ,naravno i njihovim kolegama i prijateljima iz reprezentacije Crne Gore. Drago mi je što poslednje dane priprema pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti obavljaju u Novom Sadu. Nadam se da su zadovoljni uslovima i da mogu da urade sve što su planirali u samom finišu priprema i da im poželimo kao navijači uspeh. Neka probaju da i po peti put uzastopno budu evropski prvaci. Oni znaju najbolje svoj posao. Moram da se zahvalim i klubu Vojvodina na domaćinstvu i organizaciji ovih priprema. Nadam se da ćemo sledeče godine završiti rekonstrukciju zatvorenog bazena na SPENS-u i imati još bolje uslove i za vaterpoliste i za plivače a i da reprezentacija Srbije češće dolazi i na pripreme i da organizuje utakmice. Mi u maju ili junu počinjemo rekonstrukciju SPENS-a kada počnu da rade otvoreni bazeni da ne remetimo program sportista. Biće to reprezentativan objekat koji će biti najbolja pozivnica našoj reprezentaciji da češće dolazi u naš grad. Hvala predsedniku saveza, njegovim saradnicima, selektoru i igračima što su ovde i hvala im na pozivu.

Viktor Jelenić, prvi čovek saveza, se zahvalio u ime reprezentacije:
- Hvala gradonačelniku i naravno vaterpolo klubu Vojvodini na gostoprimstvu, odličnim uslovima za rad u finišu priprema za Evropsko prvenstvo. Planiramo da sledeću utakmicu Svetske lige odigramo na ovom bazenu. To je posle Budimpešte najvažnije. Idemo na Evropsko sa željom da osvojimo peto uzastopno zlato ali je svaka medalja veliki uspeh. Nama su prioritet Olimpijske igre i to nam je najvažnije takmičenje.

Po završetku treninga Miloš Vučević je razgovarao sa srpskim reprezentativcima. Koktel na bazenu je bio u znaku torte u obliku vaterpolo terena sa srpskom zastavom i natpisom "srećno".