UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.07.2018 17:12 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA : Bolji utisak Srpkinja

VSS/Marcel ter Bals

Madjarska - Srbija 23:6 (9:1, 5:1, 5:3, 4:1)


Bazen Pikornel. Gledalaca 100. Sudije: Kikališvili (Gruzija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Mađarska 4 (4), Srbija 13 (4). Peterci: Mađarska 2 (2).

MAĐARSKA: Gangl, Silađo 2, Parkeš 1, Gurisati 4, Suč, Horvat, Ileš 1, Keshelji 7, Lemeter 2, Đenđeši 2, Čabai 3, Garda 1, Tot.

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović, Ćorović, Josifović, Prica 1, Luka 1, Mandić 1, Rudić, Vuković 1, Novaković, Jakovljević 2, Petrović.

 

U odnosu na meč sa rusijom sve je delovalo bolje. Medjutim na kraju ubedljiv poraz. Madjarice su punom snagom igrale u prvoj četvrtini. Lako su dolazile do prilike za gol. Dozvolile su sebi dosta isključenja a srpski napad sa igračem više nije bio kako treba. Vladana Klincov je bila na meti mađarskih šutera, nije imala mnogo sreće, samo jednu odbranu.

Posle odmora na golu je bila mlada Anđela Petrović. Skupila je pet odbrana Oslobodile su se naše igračice, rival malo smanjio gas pa je igra zanimljivija. Posle golova Luke i Price u prvom poluvremenu u drugom su pogadjale dva puta Tijana Jakovljević pa Mandić i Vuković. Da je bilo malo koncentracije kod šuteva moglo je i bolje da bude.

Sledi za dva dana još jedan pretežak duel sa Španijom a onda dve utakmice sa Turskom i za plasman u kojima je pobeda realan cilj.

Teodora Rudić:

Bolje nego protiv Ruskinja. Znači nam ovaj susret za iskustvo ali i dobra priprema za Tursku. Više smo bile skoncentrisane, bolje bile u odbrani. Protiv Španije treba da izdržimo. Raspoloženje je bolje ali patićemo dugo. Ne smemo da padnemo, čekamo te dve utakmice za plasman.


Jovana Pantović:

- Loše smo počele pa smo posle velikog odmora delovale bolje. Centri su se probudili, imali smo dobru realizaciju spolja. Presekli smo njihove kontre tada. Igrač više je bio loš, realno je ovaj rezultat zbog toga. Ipak, generalno bolje nego što je bilo sa Rusknjama. Moja povreda prolazi. Imam male bolove.


Dejan Jovović:

- Dobra utakmica, vežbali igrača više za Tursku i za plasman kasnije. Evidentna je velika razlika u kvalitetu, ostaje nam da u narednom periodu da prvo fizički dostignmo glavne ekipe u Evropi.


Nađa Novaković:

- One su evropske prvakinje, znali smo šta nas čeka. Borile smo se koliko smo mogle. Konačan rezultat za naš nivo je sasvim dobar. Nismo odradile igrača više ali smo u suštini zadovoljni.


Nina Josifović:

- Podigle smo se, mada smo znali kakav je tim Mađarska. Napad je generalno bio bolji. Odbrana onako...Polako se vraća atmosfera, ipak oseća se još Nemačka. Imamo cilj da budemo devete i probaćemo da to ostvarimo