UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.07.2023 20:31 Starost: 296 days

Kategorija: Mladje kategorije

EP (u15), Srbija na peterce izgubila bronzu

Foto K.Vulević

Srpski reprezentativci do 15 godina nisu uspeli da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici. U susretu za bronzanu medalju poraženi su, posle izvođenja peteraca, od Grčke 14:13 (2:2, 2:3, 4:1, 1:3- 5:4). Šteta, Srbija je imala lepu priliku u poslednjoj četvrtini. Dva puta je bio igraš više na našoj strani u poslenjih 70 sekundi ali bez rezultata.

Srbija je većim delom bila u vođstvu.Sredinom treće četvrtine bilo je 6:5 za Srbiju. Kao i dan ranije, kao i u prvom susretu sa Grčkom, usledio je mali pad. Rival je to iskoristio i pred poslednji odmor imao prednost 8:6.

Ovoga puta se Srbija podigla. Brzo su Vasić i Lukić postigli golove kojim je rezultat izjednačen a 2,42 do kraja Rahpejma je doneo prednost 9:8. U narednom napadu je izjednačio Čazis. Usledile su dve situacije kada je Srbija imala igrača više koji nije funkcionisao kako treba. I sada nije bilo gola za medalju.

Kod izvođenja peteraca prvo je Srbija imala prednost posle promašaja Motiasa. U trećpj seriji je Mićić pogodio okvir gola a na kraju je to učinio i Rahpejma.

Srbija: Muksinović, Vojinović 2, Nešković 1, Munćan 1, Anđelić 1, Vasiljević 2, Rahpejma 2, Lukić 1, Mićić 2, Urošević, Pavlović, Vasić, Gošić.

U Podgorici su još bili Bistrović i Mihailović.

Ekipu je selektirao i vodio Nemanja Ličanin, pomagali su mu Aleksandar Anastasijević i Dejan Božić, doktor je bio Miodrag Nastić a tim menadžer Goran Čanković.