UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.07.2018 21:06 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Finale Srbija - Španija 12:10 Srbija prvak Evrope

vss Marcel ter Bals

Srbija - Španija 12:10 (0:1, 3:3, 3:2, 1:1 - 5:3)

Bazen Pikornel. Gledalaca 4000. Sudije: Margeta (Slovenija), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Srbija 15 (6), Španija 11 (4). Dva igrača više: Španija 1 (0).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Ranđelovićm Ćuk 1, D.Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Lopez Pinedo, Munariz 1, Granados 1, Del Toro 1, Mingelj, Larumbe, Kabanas, Fernandez, Taulj, Perone 2, Malarah 2, Bustos, Loria Behar. Selektor: Martin.

Srbija je šampion Evrope, četvrti put uzastopni. Za istoriju, peti put od osamostaljenja..Sjajna utakmica, odlični Španci. Odlučili su peterci i kao špricer hladni Miloš Ćuk u poslednjoj seriji. Pre toga Filipović, Prlainović, Mandić i Aleksić u gol. Na drugoj strani Fernandez nije uspeo da pogodi mrežu.

Španci od početka sa brzom, agresivnom odbranom kojom su malo zbunili naš tim. Dve situacije sa igračem više bezuspešno je rešavao Filipović, Srbija se jednom odbranila sa dva igrača manje, ali je sledećeg igrača više realizovao Malarah za prvi gol na utakmici (3.05 do kraja). Ni treći igrač više nije bio uspešan za Srbiju, dva udarca Prlainovića. Srbija se zatim odbranila sa igračem manje i Savić je na 50 sekundi do prvog odmora zatražio tajm aut ne bi li smirio nervoznu napadačku igru svog tima. Nije bilo ni šuta. Igrač više, do sada veliki adut nije bio kako treba, Lopez Pinedo je bio siguran. Odbrana Španije je obeležila prvi period.

Konačno gol Srbije, Prlainović sa igračem više, od prečke u mrežu u prvom napadu u drugoj četvrtini.Nije Filipoviću išao šut, ponovo je španski blok zaustavio njegov udarac a pri vraćanju u odbranu Sava Ranđelović je napravio drugu ličnu. Španija je povela preko Granadosa (igrač više,4,58 ). Propustili smo preko Jakšića priliku da se vratimo u egal. Pogodio je stativu. Onda je prošla španska kontra, Perone je pogodio za zabrinjavajućih 3:1 na polovini druge četvrtine. Seriju promašaja sa igračem više prekinuo je Aleksić za 2:3. Dva puta je zatim Pinedo zaustavio udarce Jakšića. Napad jednostavno nije išao ali je odbrana pojačala agresivnost pa su i Španci teško dolazili do gola.

Petog igrača više u ovoj četvrtini posle sjane akcije realizuje Stefan Mitrović. Na 19 sekundi do velikog odmora 3:3.U poslednjem napadu Španija dobija igrača više i bukvalno sa zvukom sirene Perone postiže gol. Pitanje je da li su sudije malo pomogle domačinu u ovom slučaju.

Španci su u prve dve četvrtine teško dolazili u poziciju za udarac pa su četiri gola za njih bila prava nagrada. Srbija se na drugoj strani ispromašivala. Od osam igrača više tri gola, Španci isti učinak iz pet pokušaja i jedna loša realizacija sa dvojicom vaterpolista više u bazenu.

Prvi napad i ponovo dva gola viška za domaćina. Pogodio je Toro.Vratio nas je odmah Ćuk sa igračem više. Sledeći put na žalost nije bio uspešan. Srbija je počela da diktira igru u ovom periodu ali napad je i dalje bio slab.Španci su zatvorili Filipovića i Mandića.Na sredini četvrtine rival je dobio igrača više posle kojeg je Martin zatražio tajm aut. Ništa od toga a u sledećem napadu konačno Mandić dobija prostora i 5:5 je 2,29 do kraja. Odbranili smo se posle druge lične Aleksića. Savić je 54 sekunde pred poslednji odmor zatražio minut odmora. Dobijamo igrača više i prvo vodjstvo preko Prlainovića na 19 sekundi do četvrte četvrtine. I tri sekunde pre kraja majstorska parabola Munariza. Kao i u drugoj četvrtini gol u samom finišu. U poslednjih osam minuta se krenulo kao da je 0:0.

Randjelović dobija treću ličnu srećom bez posledica po naš gol.Usledio je igrač više za naš tim udarac preko gola. Sada je Španija sa igračem više, Mitrović brani udarac Peronea. Isključenja u svakom napadu. Srbija prva pogađa Jakšić na dodavanje Mandića (7:6, 5,14). Jakšić ispada sa tri lične izjednačuje Malarah (7:7, 4.30). Dugo zatim nema gola. Prlainović 67 sekundi pre kraja dobija isključenje, Martin traži tajm aut. Korner posle odbrane Mitrovića još 44 sekundi. Španci nisu uspeli da šutiraju. Ostalo je 13 sekundi, Savićev tajm aut, ali sudije ništa nisu svirali a bilo je razloga na pretek. Poklon domaćinu i peterci su odlučivali.

Peterci:

8:7 Filipović

8:8 Perone

9:8 Prlainović

9:9 Munariz

10:9 Aleksić

Stativa Fernadez

11:9 Mandić

11:10 Larumbe

12:10 Ćuk