UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
20.07.2017 13:49 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Sutra u 10.50 sa Grčkom za prvo mesto u grupi

vss/uniqua

Dva treninga, gledanje snimka i sastanak - to je bio raspored  Srba za dan uoči najvažnijeg meča u grupi. Grčka i Srbija, sa dve pobede , sutra u 10.50 rešavaju pitanje prvog mesta u grupi, pravo da se izbegne osmina finala i da se u četvrtfinalu dobije realtivno lak protivnik.

- Sa Grcima će biti svako najteža utakmica. Iskusniji su od Španije. Jaki su na dva metra, nekoliko odličnih šutera. Naš adut je kao i uvek odbrana, važna će biti uloga blokova. Znaju da rašire napad pa da spuštaju loptu na centre. Ovde smo raseterećeni za razliku od Olimpijskih igara. Prija nam da smo bez tog bremena.- kaže Dušan Mandić.

Prihvata ulogu favorita:

- Ali, može i nama da se desi loš dan. Verujem u pobedu jer bi imali najlakšeg rivala u četvrtfinalu u poslednjih nekoliko godina. Mislim da su tu Kanada, Australija ili Kazahstan. Oporavio sam se od povrede. Još fizički zaostajem ali ne brinem da će do kraja sve da bude u redu.

Gojko Pijetlović je istakao:

- Rezultat protiv Španije zavarava. Bilo je teže nego što pokazuje. Njihovo vreme dolazi. Znamo Grke, znamo kako igraju i verujem da imamo način da ih zaustavimo. Odbrana mora da bude na nivou, napad strpljiv. Mislim da u ovom trenutku još uek imamo kvalitet da se mi pitamo. Imaju centre, odličnog Kolomvosa, ali i mi imamo vrhunske bekove. Treba biti hladne glave i smiren. Turnir je tek počeo. Sutra je najteža utakmica do sada ali na tek čekaju prave provere.

Stefan Mitrović je prvo dao izjavu za srpske medije koji suna mađarskom a zatim je našim novinarima pričao:

- Želimo da pobedimo kako bi igrali meč manje. Ali i ako ne bude sve kako treba nije strašno. Grčka je znala da nam pravi probleme, od njih se očekuje da udje u borbu za medalju. Ako ponovimo ritam iz meča sa Španijom mislim da smo bliži pobedi. Sada smo na početku novog ciklusa ali sami sebi opet stvaramo novi pritisak. Jeste da smo došli da uživamo ali svaki od nas ima rok trajanja i red je da u tom intervalu uradimo najviše što možemo. Ovaj ciklus se završava 2020. i treba da ga odradimo na najbolji mogući način. Biće i vreme teško, oni su dve utakmice igrali pre podne. Ali,kako nama tako i njima.

Zanimljivo je da je u poslednja meča Grčka ostala neporažena. U Riju je bilo 8:8, i pre toga na turniru u Boru Grci su pobedili posle ivodjenja peteraca.