UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.07.2023 18:07 Starost: 303 days

Kategorija: Fukoka 2023

SP FUKUOKA, u nedelju oprez protiv Japana

Vaterpolisti Srbije će u osmini finala u nedelju u 11.30 časova po našem vremenu igrati protiv domaćina prvenstva, reprezentacije Japana.

Srbija je u grupi zabeležila pobede protiv Južne Afrike 30:5 i Crne Gore na peterce 17:15 dok je od Španije poražena 16:14. Osvojila je drugo mesto.

Japan je poražen od Mađarske 16:8 i Hrvatske 17:12 dok je pobedio Argentinu 20:9 i osvojio treće mesto u grupi. Najbolje plasiran na svetskom prvenstvu Japan je bio prošle godine, kada je u Budimpešti osvojio deveto mesto.

U srpskom taboru su svesni kvaliteta Japana. Protiv daleko snažnijih timova Mađarske i Hrvatske Japan se držao većim delom utakmice pa je od Mađarske gubio 7:8 a od Hrvatske 9:10.Posle toga su Evropljani stvarali veću prednost.

Do sada Japan nikada nije pobedio niti je igrao nerešeno sa Srbijom. Izgubio je osam susreta. Pred svojom publikom sigurno ima motiv više da pokaže koliko je napredovao.

- Japan iz godine u godinu igra sve bolje. Najgore što može da nam se dogodi jeste da ga potcenimo. Igrao sam nekoliko puta protiv njih i nikada nije bilo lako. Igraju na atipičan način, brzi su, plivaju sjajno. Nemaju fizičke mogućnosti da snagom pariraju i traže druga rešenja. Mi smo ovde imali slab ulazak u utakmicu i to treba da promenimo. Ni jednog jedinog trenutka ne smemo da ih potcenimo jer bi to bilo pogubno - kazao je Sava Ranđelović.