UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.12.2021 13:55 Starost: 2 yrs

Kategorija: Inostrana takmičenja

Peto kolo Lige šampiona

Danas i sutra su na programu susreti petog kola Lige šampiona u kojem su svi srpski klubovi domaćini.

Prvi če na scenu Novi Beograd koji u derbiju kola dočekuje italijanskog prvaka Brešu u 19.45 časova. Za Novi Beograd jako bitna utakmica kako zbog provere forme protiv kvalitetnog tima u kojem su važne poluge Đorđe Lazić i Boris Vapenski tako i zbog pripreme za završni turnir kupa Srbije koji se igra 27. i 28. decembra.

- Čeka nas izuzetno zahtevna utakmica. U Breši sam igrao prošle godine, odlično ih poznajem i neće biti lako. Kod kuće međutim moramo da pobedjujemo - rekao je na konferenciji za medije Angelos Vlahopulos.

U 20.30 Radnički igra za prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona.Protivnik je Dinamo iz Tbilisija u kojem je trener Dejan Stanojević a važna karika Dušan Vasić.

-Iskusni su i predstavljaju okosnicu reprezentacije Gruzije. U poslednje vreme smo podigli formu i nadam se prvom trijumfu u takmičenju - smatra Nikola Lukić.

Sutra u 20 na Dorćolu Crvena zvezda dočekuje Jug. Beograđani će biti najverovanije bez povređenog kapitena Vukićevića.

- Jug je odlična ekipa, jedna od najboljih u Evropi. Na papiru su favoriti ali mi nemamo šta da izgubimo. Pružičemo maksimum. Pre tri godine smo ih ioznenadili u Regionalnoj ligi pa ako nam se ukaže šansa probaćemo da to ponovimo posebno jer Dubrovčani igraju sa dosta oscilacija - kazao je trener Aleksandar Filipović.