UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.07.2019 14:05 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Gwangju 2019

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala na Svetsko prvenstvo

 

 Iako će se prva utakmica sa Crnom Gorom igrati tek 15. jula, Svetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Južnoj Koreji je za našu vaterpolo reprezentaciju već počelo! Selektor Dejan Savić i 13 prvotimaca danas su otputovali na pripreme u Japan, gde će u narednim danima trenirati sa najboljim timom zemlje „izlazećeg sunca“.

- Dobro će nam doći taj rad. Bićemo sedam dana u Japanu, a onda se selimo u južnokorejski Kvandžu. Mlada smo ekipa, ali to ne znači da nemamo ambicije. Srbija uvek igra isto, videćemo do kog plasmana će nas to dovesti ovog puta – rekao je kapiten Miloš Ćuk.

Najmlađi su zaduženi za dodatnu opremu, Jakšić i Drašović o svemu vode računa.

- Najvažnije je da sam se odmorio. Bila je naporna sezona. Znam da će selektor sada da pojača tempo. Verujem da ćemo dostojno da predstavljamo Srbiju – kazao je Jakšić.

Posle braće Pijetlović, ponovo će na jednom ovakvom takmičenju u našem timu igrati braća - Strahinja i Viktor Rašović. Stariji Strahinja je debitant, a Viktor već ima iskustvo sa Svetskog prvenstva u Budimpešti od pre dve godine.

- Mnogi pričaju da nemamo nikakav imperativ i da smo svoj cilj za ovu godinu ostvarili. Međutim, svi imamo svoj, unutrašnji pritisak i potrebno je da se sa njim izborimo - istakao je Strahinja Rašović.

Selektor Dejan Savić uobičajenim dosetkama pravi atmosferu. Želi da njegovi puleni bez straha dočekaju veliki ispit. Podseća i na druženje dan ranije kada su stariji reprezentativci, koji su sada na odmoru, došli da podrže novi sastav.

- To je ta atmosfera koju negujemo, pravi gest. Nisu morali da dođu i podrže naše momke, ali su osetili trenutak. Volim taj tim, taj duh i te prijatelje koji su uvek sa nama – dodao je Savić.

Usledilo je obavezno slikanje. Nakon toga mlada Srbija otisnula se na Svetsko prvenstvo, turu do Japana, sedmodnevne pripreme i odlazak brzim vozom u Južnu Koreju.

Naši vaterpolisti će na putu dugom 26 dana, tokom kojeg će preći gotovo 25.000 kilometara i boraviti u tri države i pet gradova, biti sigurni zahvaljujući UNIQA putnom osiguranju.