UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.03.2021 20:45 Starost: 3 yrs

Kategorija: Domaća takmičenja

RADNIČKI OSVOJIO REGIONALNU LIGU

Radnički – Jug 14:12 (4:4, 4:3, 3:3, 3:2)

ZAGREB – Bazen Mladost. Bez prisustva publike. Sudije: Boris Obradović i Veselin Mišković (Crna Gora).
RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković 3, Toholj 1, Krug, Ukropina 1, Branković 1, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović 4. Trener: Stevanović.
JUG: Popadić, Obert, Fatović 3, Lončar 2, Kržić, Garsija, Tomasović, Merkulov 2, Papanastasiu 1, Žuvela 1, Benić 3, Obradović, A. Vukojević, I. Vukojević. Trener: Kobešćak.

Vaterpolisti Radničkog postali su prvi srpski šampioni Regionalne lige u 13. izdanju ovog takmičenja, pošto su u finalnoj utakmici završnog turnira u Zagrebu nadigrali ekipu Juga iz Dubrovnika, rezultatom 14:12.

Bio je to ujedno i prvi put da se jedan srpski tim našao u finalnoj utakmici najboljih timova regiona, dok su nasprsam sebe imali najtrofejniji tim, koji je propustio samo jedno finale od 13 i osvojio ukupno četiri titule. Kragujevčani su prethodno u polufinalu sa trona skinuli dvostrukog uzastopnog branioca trofeja, zagrebačku Mladost (14:13), pa se može reći da su na kraju potpuno zasluženo podigli pehar.

I ovoga puta led je probio Marko Radulović, ali ovoga puta znatno brže nego prethodnog dana, već u prvom napadu. Međutim, Jug je odmah uzvratio preko Žuvele sa igračem više i nije dozvoljavao Kragujevčanima da se odlepe, iako su potom još dva puta bili u vođstvu (2:1, 3:2). U finišu prve četvrtine Dubrovčani su preokrenuli pogocima Grka Papanastasiua i Lorena Fatovića sa igračem više (4:3), ali se na prvi predah ipak otišlo sa egalom, nakon gola Filipa Jankovića – 4:4.

Fatović je početkom druge deonice ponovo doveo Jugaše u vođstvo, pogotkom iz peterca, ali je onda usledio preokret Radničkog u režiji Toholja i Jankovića – 6:5. Igralo se potom gol za gol, pa je Radnički na poluvreme otišao sa golom prednosti – 8:7.

Na startu druge polovine susreta Loren Fatović je realizovao novi peterac (8:8), a Šumadince je u vođstvo odmah vratio Janković (9:8). Na drugoj strani uzvratio je Rus Merkulov sa igračem više (9:9), posle čega su mreže mirovale sve do finiša perioda, kada su Branković i Radulović doveli prvi put jedan od dva tima u prednost od dva gola (10:8). Međutim, Jug je odmah dobio igrača više, pa je Benićevim golom uhvatio priključak pred poslednji period (10:9).

Posle minut igre Jug je dobio novog igrača više, a nakon dve odbrane odlično raspoloženog Dobožanova, Luka Lončar sproveo je odbitak u mrežu – 10:10. Kragujevčani nisu posustajali. Ubrzo su se vratili u vođstvo golom Radulovića, ali samo na kratko, jer je na drugoj strani precizan bio Merkulov (11:11).

Sredinom poslednje deonice Miličić je fantastičnim lob udarcem nadmudrio golmana Popadića (12:11), a dva minuta pre kraja Strahinja Rašović je pogotkom sa igračem više zadao završni udarac Jugašima. Potom je Rašović ukrao loptu protivniku sa igračem više i krunisao dobru odbranu celog tima.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je golman Radničkog Lazar Dobožanov, koji je u finalu upisao 15 odbrana.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Radulović sa četiri gola, tri je dodao odlični kapiten Janković, a dva Rašović. Na drugoj strani prednjačili su Hrvoje Benić i Loren Fatović sa po tri gola, a dva su dodali Danil Merkulov i Luka Lončar.
Treće mesto pripalo je splitskom Jadranu, koji je nadigrao Mladost, rezultatom 11:8.
R